Do Kwon onthult nieuw plan voor hard fork van Terra

Terra mede-oprichter Do Kwon heeft een gedetailleerd plan onthuld om een hard fork van Terra (LUNA) te introduceren en het ecosysteem nieuw leven in te blazen. Het houdt in dat de algoritmische stablecoin wordt opgegeven en een nieuwe cryptocurrency wordt gelanceerd om zijn oude governance-token, LUNA, te vervangen.

Het voorstel is een vervolg op het informele plan van Kwon dat hij vorige week postte, waarin hij toegaf dat UST een mislukte stablecoin was en dat de blockchain een nieuwe herstart nodig had. Het weerspiegelt ruwweg zijn oorspronkelijke plan om 1.000.000.000 nieuwe LUNA-tokens uit te delen aan eerdere TerraUSD (UST) en LUNA-houders als compensatie voor hun recente verliezen.

UST wordt nu verhandeld tegen slechts een tiende van de beoogde dollarwaarde, terwijl LUNA na de hyperinflatie is ingestort tot vrijwel nul. De ticker van het huidige, gedevalueerde LUNA-token wordt gewijzigd in LUNC – ook bekend als “Luna Classic” – terwijl de oude Terra Chain “Terra Classic” wordt genoemd.

“$UST-pinfout is Terra’s DAO-hackmoment – een kans om opnieuw uit de as te herrijzen”, schreef de mede-oprichter, wat weer een verwijzing was naar de eerdere DAO-hack van Ethereum.

Deze hack was een exploit die vroeg in de ontwikkeling van Ethereum plaatsvond en de keten inspireerde tot een hard fork – met achterlating van een oude blockchain die nu “Ethereum Classic” wordt genoemd.

Kwon benadrukte dat het behoud van het Terra-ontwikkelaarsecosysteem het belangrijkste is, en heeft sindsdien getweet dat “Terra meer is dan UST”. Volgens zijn plan zal 5% van de voorraad van het nieuwe LUNA-token worden toegewezen aan “essentiële ontwikkelaars”.

Terraform Labs zal het voorstel voor een bestuursstemming op 18 mei, Aziatische tijd, indienen. Zijn voorstel maakte geen melding van de rol van de Luna Foundation Guard binnen het nieuwe netwerk. De LFG, die de rol als reserve vervulde, verkocht bijna al zijn Bitcoin-bezit in een poging de stervende UST te herstellen. Dit mocht echter niet baten zorgde voor de zogenaamde death spiral van de munt.