Binance-CEO bekritiseert Terra’s plan voor een hard fork

Het voorstel om de Terra-blockchain te hard forken om de ooit bloeiende LUNA- en UST-ecosystemen nieuw leven in te blazen, werd onlangs in twijfel getrokken door Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van cryptocurrency-beurs Binance. In vervolg daarop deelde CZ zijn gedachten over de beste manier van handelen voor het instorten van crypto-ondernemingen met de cryptogemeenschap.

“Dit zal niet werken”, verklaarde CZ, terwijl hij het voorstel van de validators voor een hard fork naar TERRA2 verwierp, wat inhield dat een nieuwe versie van LUNA aan alle houders zou worden gedistribueerd op basis van een snapshot die was genomen voordat de markt instortte. CZ zei het volgende:

“Het verminderen van het aanbod moet gebeuren via burn, niet op een oude datum, en iedereen die probeerde de munt te redden, moet in de steek worden gelaten. Ik heb ook geen LUNA of UST. Ik geef gewoon commentaar.”

In plaats daarvan stelde hij voor dat de Terra-gemeenschap eerst haar Bitcoin (BTC) -reserves zou uitgeven om UST terug te kopen om de pegging te herstellen. Met name Luna Foundation Guard of LFG heeft verklaard dat het van plan is om UST-houders te compenseren nadat hun geld in rook is opgegaan.

“Minting, forking, creëer geen waarde”, merkte CZ op, wijzend op de mogelijke problemen met Terra-forking. Hij zei echter dat het terugkopen en verbranden van de token een effectieve manier zou zijn om de marktwaarde te herstellen. Terwijl hij zijn steun betuigde aan de Terra-gemeenschap, benadrukte CZ de noodzaak van “veel grotere transparantie van hen”, waaronder informatie over bepaalde on-chain transacties (transactie-ID’s) van alle fondsen. Hij zei het volgende:

Ik heb niet altijd gelijk, maar dit is mijn perspectief. Er kunnen/zullen fouten optreden. Transparantie, snelle communicatie en verantwoordelijkheid nemen voor de gemeenschap zijn daarbij van cruciaal belang.”

Binance CEO Changpeng Zhao besprak ook de mogelijke oplossingen voor de LUNA/UST-ramp. Hij sprak de hoop uit dat Terra zichzelf “op een behoorlijke en verstandige manier” kan herbouwen.