Elon Musk’s overname van Twitter zal goed zijn voor Dogecoin

De vooraanstaande cryptocurrency-analist, bekend als Altcoin Sherpa, heeft recentelijk op Twitter aangegeven dat Dogecoin (DOGE) “interessante handelsmogelijkheden” zou kunnen bieden naarmate de officiële afronding van Elon Musk’s overname van Twitter dichterbij komt.

Het is geen geheim dat Elon Musk een grote Dogecoin-fan is. Hij zei in december 2021 nog dat de meme-cryptocurrency betere valuta was dan al de andere die hij tegengekomen was. Het is dan ook niet vergezocht dat Altcoin Sherpa denkt dat de overname goed nieuws zal zijn voor de munt. Hij tweette het volgende:

“DOGE: Ik verwacht voorlopig geen aanhoudende DOGE-rally. Naar mijn mening gaat de hondenmunt meestal sterk wanneer de detailhandel begint op te stapelen, dicht bij het einde van een cyclus. Dat gezegd hebbende, zou het kopen van Twitter door Elon Musk een aantal interessante handelsmogelijkheden kunnen creëren.”

DOGE steeg eerder deze week met iets meer dan 15% nadat het bestuur van Twitter had aangekondigd dat het het bod van Musk om het microblogplatform te kopen had geaccepteerd. De munt wordt echter op het moment van schrijven verhandeld voor ongeveer $0,14.

De analist bekeek ook de nummer twee grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH). De cryptohandelaar gaf aan dat Ethereum een meer bullish marktstructuur heeft ten opzichte van Bitcoin (BTC). Hij tweette:

“ETH: In tegenstelling tot BTC bevindt ETH zich nog steeds behoorlijk boven zijn laatste dieptepunten en heeft het nog steeds een bullish marktstructuur (BTC doet dat ook, maar het is dichterbij). Zou graag een hoger dieptepunt zien gevormd voor Ethereum. Ik denk dat het echter nog steeds overgeleverd is aan de genade van BTC, zoals altijd – als BTC tankt, zal ETH dat ook doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!