Documentaire over Ripple vs. SEC is binnenkort te zien in de metaverse

Volgens een recent Variety-rapport is MContent, een op cryptocurrency gebaseerd contentplatform, een samenwerking aangegaan met PricewaterhouseCoopers (PwC) Middle East, om een ​​VR-documentaire met de titel “Ripple vs SEC Saga” in de metaverse te lanceren.

Geproduceerd door MContent en het in Amsterdam gevestigde Insight TV naast Villain Studios, gaat de plot van de documentaire over de voortdurende juridische strijd van Ripple Labs tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) die sinds 2020 al aan de gang is.

Volgens het rapport wordt de Ripple vs SEC Saga gelanceerd in MContent’s Cineverse, een VR-theater gecreëerd binnen het metaverse-project dat is ontwikkeld in samenwerking met PwC.

Om “Ripple vs SEC” in de Cineverse te bekijken, moeten kijkers Oculus VR-headsets of augmented reality-brillen gebruiken. Naast het virtual reality-theater is de documentaire ook beschikbaar op het tokenized streamingplatform van MContent. Umair Masoom, oprichter en CEO van MContent, zei het volgende in een verklaring:

“De meeslepende bioscoopervaring, ontworpen in samenwerking met PwC, biedt wereldwijde schaalbaarheid en massale acceptatie.”

De juridische strijd gaat door

Eind 2020 beschuldigde de Amerikaanse SEC Ripple Labs van het ophalen van $1,3 miljard door een niet-geregistreerd effectenaanbod in de vorm van zijn XRP-munt. Volgens de belangrijkste claim van de SEC is XRP geen valuta, maar een effect en daarom onderworpen aan wetten die daarbij horen. Omdat XRP niet als zodanig geregistreerd is, heeft het, volgens de toezichthouder, de wetgeving geschonden.

Ondertussen heeft het blockchain-bedrijf volgehouden dat zijn digitale token geen effect is, maar een valuta. Het gebruikte hiervoor als voorbeeld het feit dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beide niet als effecten worden beschouwd. Ripple claimt dat XRP hetzelfde is als deze twee cryptocurrencies en als zodanig ook niet als effect zou moeten worden beschouwd.

De ruzie heeft geleid tot een langdurige strijd die nu al meer dan een jaar duurt, waarbij beide partijen niet geneigd zijn om tot een schikkingsovereenkomst te komen. Op dit moment moet Ripple op 4 april 2022 reageren op het verzoek van de SEC om enkele delen van de notulen van de vergadering met het bureau en andere derden te redigeren. We houden de ontwikkelingen uiteraard scherp in de gaten.