De wereld van de cryptocurrencies is een nieuwe- en groeiende markt. Deze markt heeft al voor veel efficiënte oplossingen gezorgd in een breed scala van sectoren. De achterliggende technologie van de blockchain maakt het mogelijk om use cases toepasbaar te maken in vrijwel elke sector. De metaverse is een dergelijke sector dat mogelijk wordt gemaakt door blockchain-technologie. In het afgelopen jaar is er veel over de metaverse geschreven en wat de mogelijke toepassingen kunnen zijn van deze technologische innovatie. Het is een groeiende nichemarkt dat het internet zoals wij dat kennen, zal veranderen in web 3.0. Het is dan ook niet verassend dat één van de grootste tech-bedrijven, Facebook, haar naam heeft veranderd in Meta.
Een toepassing binnen de metaverse is gaming. De afgelopen jaren zijn er veel play-to-earn (P2E) games toegetreden tot de markt. P2E games maken het mogelijk om non-fungible tokens (NFT) op een bepaalde manier in te zetten om beloningen te ontvangen in de metaverse. Black Eye Galaxy is zo’n P2E metaverse game dat gebruikers in staat stelt om geld te verdienen tijdens het spelen van het spel. In deze review wordt Black Eye Galaxy onder de loep genomen en uitgelegd wat er van deze P2E game kan worden verwacht.
Wat is de use case van BYG?
Black Eye Galaxy is een metaverse game designed om een spannend ruimte-avontuur te zijn voor de gebruikers. BYG heeft een breed scala aan NFT’s van verschillende planeten, gebouwen en ruimtevaartschepen die allen kunnen worden geruild en verkocht door gebruikers. Door het voltooien van verschillende in-game taken kan de speler BYG-tokens als beloning ontvangen. Later in deze review wordt er dieper ingegaan op de verschillende aspecten van het P2E spel.
Black Eye Galaxy wordt uitgevoerd op de Binance Smart Chain (BSC) vanwege de lage transactiekosten en de snelheid van het netwerk. Hierdoor wordt het spel toegankelijk voor de meeste mensen. Om zelfs nog meer mensen aan te trekken is BYM van plan om te integreren met mainstream Layer-1 blockchains zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL).
Non-fungible tokens (NFT’s)
Alle in-game assets worden gemanaged door NFT’s die op een gedecentraliseerde manier worden opgeslagen in de wallet van de gebruikers. De NFT’s kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld op gecentraliseerde exchanges (DEX) zoals Pancakeswap. BYG heeft echter ook een eigen marketplace waar de NFT’s kunnen worden verhandeld met gebruik van het BYG-token.
Sterrenstelsels en planeten
In het spel van BYG zijn er verschillende sterrenstelsels te vinden die worden toegewezen aan Layer-1 blockchains. Het eerste sterrenstelsel is S0-1 die zich bevindt op de Binance Smart Chain. In totaal zijn er acht sterrenstelsels die elk worden geïntegreerd met een verschillende Layer-1 blockchain.
Binnen elk sterrenstelsel zijn planeten te vinden, waar BYG om draait. Er zijn verschillende soorten planeten met elk unieke eigenschappen en kansen. Op de planeten kunnen beloningen worden verdiend door te minen. De beloningen verschillen per planeet. NFT’s van gebouwen kunnen worden ingezet op de planeet waardoor de speler effectiever en een groter aantal BYG-tokens kan minen. Maar dat is niet alles. Sommige planeten zijn bewoonbaar, wat betekent dat de speler kan vestigen en een eigen beschaving kan oprichten. Op zulke bewoonbare planeten zijn veel stukken land in de vorm van NFT’s te vinden waarop kan worden gebouwd. Door te bouwen op een stuk land kan de bevolking worden geëvolueerd. De land NFT’s kunnen worden gekocht en verkocht via een DEX of de marketplace van BYG.
Ruimteschepen
Om te kunnen reizen in de ruimte heb je een ruimteschip nodig. In het begin van het spel worden er verschillende ruimteschepen aangeboden. Er zijn vijf verschillende types namelijk: Verkenningsruimteschepen, vrachtruimteschepen, asteroïdejagers, bergingsruimteschepen en raceruimteschepen. Alle typen ruimteschepen hebben verschillende eigenschappen. Elk ruimteschip heeft namelijk bepaalde maximum vliegafstand, verschillende klasse, een level van duurzaamheid en model specifieke details zoals brandstofverbruik.
Salvage Team is nu beschikbaar, op het hoogste level geeft deze 550% APR. Dit zal echter binnenkort veranderen naar een dynamische APR. Dit houdt in dat er bij een goede koers een hogere APR is met een plafond en bij een dalende koers een lagere APR. Dit heeft BYG besloten te implementeren om de ingame economie in balans te kunnen houden voor nu en in de toekomst.
Tevens gaf het team aan dat de APR van de nieuwe modellen, waaronder de MK2, binnenkort bekend gemaakt zullen worden. Mocht je echter meer willen weten? Dan kun je uiteraard het Gitbook van BYG bekijken.
Het is vermeldenswaard dat BYG ook een farm gelanceerd heeft. Deze kan je vinden via superlauncher.io.
Tijd en type gebouwen
In de metaverse van BYG is neemt het begrip tijd een andere vorm aan vergeleken met de echte wereld. 24 uur in de echte wereld staat namelijk gelijk aan 1 week in de metaverse. Dit betekent dat eer ruimtereis van 7 weken gelijk staat aan 7 dagen in de echte wereld.
Eerder in deze review werd al gesproken over het neerzetten van gebouwen op bepaalde planeten. Er zijn op dit moment vier typen gebouwen beschikbaar namelijk: Fabrieken, mijnstations, reparatiestations en bergingsdepots. De prijs van de gebouwen bestaan uit twee delen. Er is kosten verbonden aan het gebouw zelf en aan de levering daarvan. Hiervan zijn de gebouwkosten constant. De leveringskosten zijn echter variabel. Dit staat namelijk in verband met de afstand van waar de levering van daan komt. Hoe verder de planeet, hoe meer kosten. In het begin van het spel is er maar één beschaving, de Irisians, waardoor de leveringskosten niet te hoog zijn.
Het reputatiesysteem
Er is ook een mogelijkheid om te staken in de game van Black Eye Galaxy. Hierbij speelt het reputatiesysteem in belangrijke rol. Hoe hoger de reputatie van de speler, des te meer de speler kan staken om 10% per jaar aan passief inkomen te genereren. Daarnaast kan de speler genieten van in-game perks dat variabel is van het aantal tokens dat is gestaked. Er zijn verschillende soorten perks die bijvoorbeeld de bouwtijd kunnen verlagen en de kosten kunnen verlagen met een bepaald percentage.
Het reputatiesysteem staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Spelers moeten dus nog even geduld hebben tot het staken wordt toegevoegd. Door te staken krijgt de speler ook de mogelijkheid om deel te nemen in wekelijkse loterijen waarmee NFT’s gewonnen kunnen worden. Het is de bedoeling van het team om het reputatiesysteem flexibel te houden waardoor er makkelijk aanpassingen kunnen worden gedaan zodra daar vraag voor is. Een aanpassing waar momenteel aan gewerkt wordt, is een skill-tree, waarbij spelers onderzoek kunnen doen om perks te ontgrendelen.
De roadmap van BYG
Er zijn veel aspecten van het spel die nog worden toegevoegd in 2022. In het eerste kwartaal van 2022 worden het reputatiesysteem, het raceaspect en de astroïdejager aan het spel toegevoegd. Daarnaast worden cosmetics en het loterijsysteem geïmplementeerd. Ook gaat Black Eye Galaxy zoeken naar geschikte centrale exchange (CEX) om BYG-tokens te releasen. In het tweede kwartaal zal de CEX-listing plaatsvinden evenals upgrades van de cosmetics en de gebouwen. De beschavingen zullen dan ook worden toegevoegd net als de land-sales. In Q3 van 2022 zullen er verdere progressies worden geboekt met de gebouwen en beschavingen. Daarnaast worden missies toegevoegd en kan de speler player-versus-player (PVP) gameplay verwachten. Een nieuw sterrenstelsel zal dan ook worden toegevoegd, dat wijst op een nieuwe blockchain waarop BYG kan worden gespeeld. Een volledig overzicht van de roadmap is hieronder te zien.
Wat zijn de tokenomics van BYG?
Het BYG-token heeft een totale supply van 500 miljoen tokens. Alle tokens zullen niet meteen in circulatie zijn. Het token is inmiddels al beschikbaar op verschillende exchanges. Op PancakeSwap, AutoShark Finance en WaultSwap is BYG aan te schaffen tegen wrapped Binance Coin (WBNB). BYG wordt op het moment van schrijven verhandelt voor een prijs tussen de $0,04 en $0,05. De circulating supply van BYG is net iets meer dan 55 miljoen tokens, waardoor de marktkapitalisatie uitkomt op iets meer dan $2,5 miljoen. De all-time high van BYG is gelijk aan $0,47, gezet op 8 november 2021 en de all-time low is net iets minder dan $0,01, gezet op 10 juli 2021.
De totale supply is in elf delen verdeeld. 2% van de totale supply is namelijk gereserveerd voor de seed sale. Daarnaast is 1,5% gereserveerd voor de public sale. Beide sales hebben in het verleden plaatsgevonden en de tokens zijn dus in circulatie. 15% van de totale supply is voor het team en 9,9% is besteed aan het marketingteam. Ook is er 3,9% beschikbaar gesteld voor de adviseurs en 0,5% voor public relations (PR). Het grootste deel van de supply is echter beschikbaar voor ondersteunende aspecten van het project. Zo is er 15% beschikbaar gesteld voor het liquiditeitsprogramma en is 10% gereserveerd voor de schatkist van BYG. Daarnaast is maar liefst 32,1% van de tokens beschikbaar gesteld voor het minen op de verschillende planeten. Voor het staken is er 10% beschikbaar gesteld en de overige 0,1% wordt ge-airdropt.
Het team achter Black Eye Galaxy
De leden van het Black Eye Galaxy team zijn erg divers. Zo is het team samengesteld uit leden uit de UK, USA, Argentinië, Colombia, Oekraïne, Australië, Duitsland en nog een paar andere landen. Allen hebben veel ervaring binnen de financiële sector, IT-sector, marketing en blockchain-technologie. Daarnaast zal er een transitie plaatsvinden dat de structuur van het team zal veranderen. Er worden twee teams opgezet waarvan de een zal werken aan de web-game en de andere zal werken aan de geüpdatete 3D-game.
Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.