Ripple gaat ontwikkelaars belonen met 1 miljard XRP

Het bekende blockchain-project Ripple heeft zojuist grootse plannen aangekondigd waarmee het zich duidelijk opmaakt om de ontwikkeling van meerdere open-sourceprojecten op XRPL verder te bevorderen. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat het van plan is om 1 miljard XRP uit te delen aan subsidies aan ontwikkelaars op de XRP Ledger.

Ripple zet zich in om ontwikkelaars te stimuleren

De fondsen zullen worden toegekend aan projecten die projecten creëren op basis van de betalingsgerichte blauwdruk. Tegen de huidige prijs van XRP zijn 1 miljard XRP-munten gelijk aan ongeveer $794 miljoen. Een RippleX-vertegenwoordiger heeft echter onthuld dat het bedrijf van plan is om de distributie in de komende 10 tot 20 jaar uit te voeren.

Ripple heeft al een subsidieregeling genaamd ‘XRPL Grants’ die afgelopen juni is gelanceerd. Tot dusver heeft de regeling twee rondes van projectselecties voltooid. VerifyEd, een educatief blockchain-referentieplatform uit het VK, kwam in de laatste ronde uit meer dan 100 aanvragers als winnaar uit de bus van een subsidie ​​van $100.000.

Het indienen van projecten voor de volgende ronde eindigt op 28 maart. Projecten die in aanmerking komen voor de subsidie ​​zijn onder meer nieuwe open-source projecten op de XRP Ledger; projecten die bijdragen aan bestaande open source-inspanningen; het toevoegen van XRP- en XRP Ledger-ondersteuning aan projecten; en integratie van XRPL in API’s, SDK’s en bibliotheken.

Het blijft onduidelijk of de nieuw bekendgemaakte financieringsplannen zullen worden geïntegreerd met de XRPL Grants-regeling. De primeur komt echter vlak na het nieuws dat RippleX vooruitgang geboekt heeft met de uitbetaling van het vorig jaar gelanceerde ‘Creator Fund’ van $250 miljoen voor NFT-ontwikkelaars.

In het rapport van Ripple over het ontwikkelaarsfonds werd opgemerkt dat meer dan 4.000 NFT-projecten subsidies hadden aangevraagd. Het merkte ook op dat het XRPL NFT-ecosysteem breed en gediversifieerd werd.

De stappen van Ripple en de prijs van XRP

Naast dit nieuwe initiatief, heeft Ripple eerder deze week ook een belangrijke aankondiging gedaan over de naleving van de regelgeving. Het onthulde dat Michael Warren, de MD van Albright Stonebridge Group (ASG), de laatste toevoeging aan de raad van bestuur was. Warren heeft meer dan 20 jaar ervaring in het navigeren door regelgevingskwesties en aanzienlijke invloed in de VS, aangezien hij gediend heeft onder twee voormalige presidenten.

De prijs van XRP blijft echter gebonden aan de markt vanwege de rechtszaak die de SEC tegen Ripple heeft aangespannen. Op de dag handelt XRP rond $0,79. Marktdeelnemers verwachten echter dat de prijs van XRP enorm zal stijgen als de zaak met de SEC in het voordeel van Ripple eindigt.