Europese Centrale Bank

ECB: Crypto-regulatie om te voorkomen dat Rusland “sancties ontduikt”

De president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft onlangs aangekondigd dat het agentschap de crypto-industrie zo snel mogelijk moet reguleren om te voorkomen dat Rusland aan sancties ontsnapt. Eerder werd aangekondigd dat Rusland de mogelijkheid heeft om de strenge sancties die aan het land zijn opgelegd gemakkelijk te omzeilen door het gebruik van cryptocurrencies.


Regulering van cryptovaluta


Nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, heeft de EU Rusland strenge sancties opgelegd. ECB-president Christine Lagarde heeft natuurlijk gezegd dat de centrale bank elke sanctie strikt zal handhaven.

Er wordt echter verwacht dat Rusland uitgebreid gebruik zal maken van de crypto-industrie om deze sancties te omzeilen. Volgens experts zullen westerse sancties onvermijdelijk worden geabsorbeerd, samen met het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Aangezien cryptocurrencies grenzeloos zijn, zorgt dit ervoor dat Rusland vrij gemakkelijk van alle sancties af kan komen.

Lagarde zei dat de ECB om deze reden snel en resoluut moet handelen om de crypto-industrie te reguleren. Ze legde verder uit dat het cruciaal is om de crypto-activamarkt (MiCA) zo snel mogelijk vooruit te helpen, zodat een regelgevend kader kan worden vastgesteld waarbinnen crypto-activa daadwerkelijk kunnen worden gereguleerd. Hij vertelde:

“Als er een verbod of mechanisme is om te boycotten of te verbieden, zullen er altijd criminele manieren zijn om het verbod of verbod te omzeilen,”

MiCa


MiCA is een regelgevend kader dat innovatie ondersteunt en het potentieel van cryptoassets benut op een manier die de financiële stabiliteit behoudt en investeerders beschermt. Een berucht onderdeel van MiCA is het verbod op proof-of-work cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC).

Het voorstel, dat in september 2020 voor het eerst aan de Europese Commissie werd voorgelegd en in november 2021 door de Europese Raad werd aangenomen, zou maandag in stemming worden gebracht, maar werd op het laatste moment uitgesteld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN