Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin betuigt steun aan Oekraïne

In de nacht van woensdag op donderdag heeft Rusland een grootschalige aanval geplaatst op Oekraïne. De bedenker en maker van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zijn steun betuigd aan Oekraïne en de democratie in de wereld. Hij gaf in een tweet het volgende aan:

“Ik ben erg teleurgesteld door het besluit van Putin om de mogelijkheid van een vreedzame oplossing voor het geschil op te geven en een militaire weg te kiezen. Dit is een misdaad tegen zowel Oekraïense als Russische naties. Ik wil iedereen veiligheid toewensen, hoewel ik weet dat er geen veiligheid zal zijn. Glorie aan Oekraïne.”

In de daaropvolgende tweet gaf Buterin aan dat het Ethereum-protocol zelf neutraal zal blijven, ook al is hij dat zelf niet. Het is tevens niet de eerste keer dat Buterin zich publiekelijk mengt over de situatie in Oost-Europa. Eerder drong hij Putin er namelijk op aan om te stoppen met de agressie en manipulatie. Om de hele situatie in herinnering te brengen, erkende de president van de Russische Federatie tijdelijk bezette Oekraïense gebieden door terroristen als onafhankelijk. Daarna stuurde hij officieel Russische troepen het gebied in. Vandaag in de ochtend tegen Kiev-tijd viel Vladimir Poetin echter de meeste Oekraïense steden aan met raketten nadat hij de huidige democratisch gekozen Oekraïense regering had uitgeroepen tot een neonazistisch regime.

Bitcoin daalde met 5,6% in minder dan twee uur, terwijl Ethereum met 7,7% daalde. De meeste cryptocurrencies hebben echter veel grotere verliezen genoteerd, met de meeste die 10 tot 15% zijn gedaald.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN