Jamaicaanse CBDC wordt nog in 2022 uitgerold

Andrew Holness, premier van Jamaica, heeft in een aankondiging verklaard dat de Bank of Jamaica van plan is om zijn digitale valuta (CBDC) uit te rollen na de succesvolle pilot van vorig jaar.

De Jamaicaanse CBDC wordt dit jaar gelanceerd

Het Caribische eiland is dus van plan om dit jaar de CBDC van Jamaica te lanceren. Holness tweette op 10 februari het volgende over de lancering:

“De Bank of Jamaica zal in 2022 onze eigen digitale Jamaicaanse dollar uitrollen na een succesvolle pilot in 2021.”

Deze verklaring is een opvolging van de succesvolle pilot van de Jamaicaanse centrale bank waarmee het vorig jaar experimenteerde. Eind vorig jaar vertelde de Bank of Jamaica aan het publiek dat er drie schema’s zijn getest tijdens de pilotfase.

Volgens de verklaringen van Holness werd er constant benadrukt dat de CBDC succesvol was en dat de digitale valuta de fundamentele infrastructuur zal zijn van het land. Holness benadrukte:

“Dit zal dienen als een basis voor jamaica’s digitale betalingsarchitectuur en zal een grotere financiële inclusie mogelijk maken, de transactiesnelheid verhogen en tegelijkertijd de bankkosten voor de Jamaicaanse bevolking verlagen”

Holness voegde hieraan toe dat dit een grote stap is in het opbouwen van een natie van vrede, kansen en welvaart. Volgens de executive van de Bank of Jamaica werkt de CBDC wallet van Jamaica met creditcards en prepaidkaarten.

De aankomende CBDC van Jamaica volgt een handvol staten op die CBDC’s al hebben ingezet, zoals China, Nigeria en Venezuela. Ondertussen heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het in 2023 een digitaal eurobiljet zou onthullen en heeft de Federal Reserve onderzoek en code vrijgegeven over zijn CBDC-project. De Bank of Jamaica werkte aan de pilot samen met de National Commercial Bank (NCB) en een beperkt aantal aanbieders van wallets. Afgelopen augustus werd bekend dat Jamaica al $230 miljoen aan het project had uitgegeven. Holness verwacht dat meer dan 70% van de Jamaicaanse bevolking de CBDC binnen vijf jaar zal adopteren. Sabrina Cooper, de vice-president van retail banking bij Sagicor Bank Jamaica, vertelde Jamaica Observer dat de CBDC-wallet niet enkel ingezet zal worden voor het gebruik van de CBDC.

Cooper ga het volgende aan:

“Je digitale wallet is niet alleen de CBDC, je kunt debet- en creditcards hebben.” Als je kijkt naar wat er wereldwijd gebeurt, zal de wallet er net zo uitzien als je fysieke portemonnee in je zak of in je handtas. Het zal je CBDC of een soort digitaal valuta-equivalent, creditcards of zelfs prepaidkaarten hebben. “

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!