Meta Platforms Inc. NFT

Bedrijf achter Facebook en Instagram, Meta Platforms, Inc., experimenteert met NFT’s

Meta Platforms, Inc., voorheen bekend als Facebook, Inc., experimenteert naar verluidt met non-fungible token (NFT) -technologie, volgens onbekende bronnen in gesprek met de Financial Times (FT). Naar verluidt is Meta een NFT-functie aan het creëren, maar het bevindt zich “in een vroeg stadium en kan nog veranderen”.

Een rapport afkomstig van het financiële nieuwsplatform geeft aan dat Meta en de dochteronderneming Instagram van het bedrijf momenteel NFT-technologie onderzoeken. FT citeert niet nader genoemde bronnen die bekend zijn met de zaak, die beweren dat Meta en Instagram praten over “het lanceren van een marktplaats waar gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen.” De bronnen zeiden dat beide bedrijven een NFT-functie “voorbereiden”, maar dat de concepten in de loop van de tijd kunnen veranderen. Er is echter geen officieel bericht naar buiten gekomen over het gebruik van NFT-technologie vanuit de Amerikaanse social media-gigant.

Meta liep voorop bij het proberen een leider te zijn in de metaverse trend en is eigenaar van het virtual reality (VR) -bedrijf Oculus. Toch heeft Meta niets gezegd over het gebruik van NFT-technologie in de toekomst. Instagram heeft echter wel gesuggereerd om NFT’s op het platform te gebruiken. Tijdens een ask-me-anything (AMA)-sessie op Instagram zei Adam Mosseri, de CEO van het bedrijf, dat Instagram NFT’s “toegankelijker wil maken voor een breder publiek”. Tevens organiseerde Instagram in mei 2021 zijn eerste jaarlijkse ‘Creator Week’, waarin non-fungible tokens en NFT-artiesten werden getoond.

Niet al te lang na de eerste Instagram Creator Week deelde softwareontwikkelaar Alessandro Paluzzi in juni screenshots van de vermeende plannen van Instagram om NFT’s op te nemen. Paluzzi deelde verder een vermeende NFT-functie die aangeeft dat Instagram een ​​NFT-marktplaats zou kunnen bouwen.

Terwijl Instagram naar verluidt zijn tenen in de wereld van NFT’s heeft ondergedompeld, heeft Meta stilletjes de crypto-portemonnee Novi van het bedrijf uitgerold en onlangs een beperkte uitrol voor geselecteerde gebruikers onthuld. Het rapport van FT merkt verder op dat de Novi-portemonnee een NFT “ondersteunende functionaliteit” zou kunnen hebben, volgens één van de niet nader genoemde bronnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN