Argentinië Bitcoin

Argentinië: ‘Crypto-adoptie is hoog, maar adoptie stablecoin is ook echt hoog’

Eind 2021 zaten velen thuis in quarantaine vanwege de Omicron-variant van het COVID-19-virus. Ethereum-oprichter Vitalik Buterin was echter in Argentinië. Na zijn reis deelde Buterin enkele gedachten over de staat van crypto-adoptie in het Zuid-Amerikaanse land.

Argentijnse avonturen


Verwijzend naar een stuk dat hij in 2013 schreef, meldde de Ethereum-oprichter dat hij voorspelde dat Bitcoin de mensen van Argentinië en Iran zou helpen hun rijkdom veilig te stellen. Bovendien beweerde hij te raden dat stablecoins zouden stijgen. Na zijn bezoek aan Zuid-Amerika zei hij:

“Vorige week ben ik daadwerkelijk naar Argentinië geweest! Mijn oordeel: over het algemeen juist. De adoptie van cryptocurrency is hoog, maar de adoptie van stablecoin is ook echt hoog; veel bedrijven opereren in USDT. Hoewel dit natuurlijk kan veranderen als USD zelf meer problemen gaat vertonen.”

Argentinië staat bekend om zijn relatief hoge crypto-adoptiecijfers, zowel op het gebied van cryptobetalingen als Bitcoin-mining. Met name de inflatie is een belangrijke push-factor. In feite, zegt het Blockchain LatAm Rapport voor 2021:

“Een onderzoek in opdracht van Toluna door Sherlock Communications dat Argentijnen vroeg waarom ze zouden overwegen te investeren in cryptocurrencies, wees uit dat 66% van de respondenten het meest bezorgd was over het beschermen van hun spaargeld.”

De populariteit van stablecoins telt ook op. Argentijnen mogen slechts beperkte volumes Amerikaanse dollars opnemen en moeten daar ook nog eens belasting over betalen. Om hun spaargeld te beschermen, zou USDT een natuurlijke keuze zijn.

Bovendien verwelkomt het land naar verluidt zijn eerste Bitcoin-geïndexeerde ETF in oktober 2021.

Lof voor Ethereum!


Buterin reisde verre van incognito toen hij Argentinië verkende. Op 18 december tweette de voormalige president van Argentinië, Mauricio Macri, over zijn ontmoeting met de Ethereum-oprichter. Volgens een ruwe vertaling, zei hij:

“Fascinerende ontmoeting met Vitalik Buterin, bedenker van Ethereum, een van de meest innovatieve gedecentraliseerde technologieën van onze eeuw. Zijn Ether-munt is een van de best gewaardeerde ter wereld. We babbelen over de rol van crypto en de mogelijkheden van blockchain voor staten…”

Dit is inderdaad een uitspraak vol mogelijkheden. Het is echter nog maar de vraag of de huidige regering hiermee akkoord zou gaan.

Buterin van zijn kant besprak ook dat overheidscensuur een effect zou kunnen hebben op Bitcoin. Hij stelde voor dat Bitcoin weliswaar zou kunnen “overleven” onder staatscontrole, maar misschien niet zou “gedijen”.

Binnenkort…een repressie?


Zoals Buterin al liet doorschemeren, gaat het niet van een leien dakje voor crypto-bedrijven in de regio. Eind december kondigde de Centrale Bank van de Argentijnse Republiek aan dat ze een onderzoek instelde naar crypto-bedrijven die “buitengewone rendementen” aanboden.

Bovendien zullen crypto-analisten de Amerikaanse dollar in de gaten moeten houden om te zien of de vermeende USDT-strategie van Argentinië houdbaar is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN