Illegale crypto-miners bedreigd met gevangenisstraf in Rusland

Een Russische wetgever zei dat cryptocurrency-miners die hun apparaten illegaal op het elektriciteitsnet aansluiten, een gevangenisstraf zullen krijgen. Hij kondigde onlangs aan dat zijn nationalistische partij, wetgeving opstelt om cryptocurrency-activiteiten te reguleren. Een ander hooggeplaatst parlementslid voegde eraan toe dat de industrie niet kan rekenen op staatssteun.

Ongeoorloofd gebruik van elektriciteit kan miners in de gevangenis zetten

De kwestie van het reguleren van crypto-mining staat voor de deur in Rusland en wetgevers hebben dit onderwerp actief besproken. Andrey Lugovoy, een lid van de Doema in het Lagerhuis, dreigde dat als miners hun hardware zonder officiële toestemming op het elektriciteitsnet aansluiten, ze de gevangenis in zouden gaan.

De vertegenwoordiger wees erop dat als mining moet worden gelegaliseerd, miners zich moeten wenden tot de juiste hulpprogramma’s voordat ze de apparatuur starten. Hij legde uit dat als ze de toegang werd ontzegd maar nog steeds verbonden waren met het distributienetwerk, ze de administratieve en strafrechtelijke voorschriften van de Russische Federatie zouden schenden.

Lugovoy onthulde in november dat zijn nationalistische factie, de Russische liberaal-democratische partij, voorbereidingen treft om een ​​wetsontwerp uit te vaardigen om crypto-mining te reguleren. De wetgever benadrukte dat de goedkeuring van de wetgeving ten goede zal komen aan Russische burgers, het land zelf en ondernemers die legaal te werk willen gaan.

In een interview met Lenta.ru, het Russische online nieuwsportaal, voegt hij er aan toe dat het logisch is om mining te reguleren. Naast het opleggen van gedifferentieerde elektriciteitsprijzen aan mining-bedrijven, is de vertegenwoordiger van mening dat hun winsten moeten worden belast na aftrek van andere kosten, zoals energieverbruikskosten en arbeid. Lugovoy beschuldigde miners van het gebruik van goedkope, gesubsidieerde elektriciteit zonder belasting te betalen.

Cryptocurrency-mining wordt als “onbelangrijk” beschouwd


Bitcoin-miners mogen geen overheidssteun verwachten omdat hun activiteiten “geen sociale betekenis hebben”. Anatoly Aksakov, voorzitter van de parlementaire commissie Financiële Markten, wees hierop in een verklaring en gaf ook commentaar op de zaak. De hooggeplaatste wetgever is een voorstander van het reguleren van mining als ondernemersactiviteit en de belastingheffing als zodanig.

Aksakov heeft aangekondigd dat de Doema in december de eerste vergadering van de werkgroep voor toezicht op cryptocurrency zal organiseren. Het zal eerst een speciaal rapport beoordelen dat is opgesteld door de Centrale Bank van Rusland (CBR), en haar leden zullen zich concentreren op het uitbreiden van het juridische kader voor cryptocurrencies. Eerder dit jaar reguleerde de Russische wet “On Digital Financial Assets” slechts een klein aantal crypto-gerelateerde activiteiten, en mining was daar niet een van.

Te midden van een aanhoudend hardhandig optreden tegen bitcoin-mining in China, is het energierijke Rusland een belangrijke bestemming geworden voor mining-ondernemingen, die dit jaar het grootste deel van de Chinese miners hebben ontvangen volgens een recent rapport. Leden van de crypto-industrie zijn van mening dat passende regelgeving het land kan helpen een marktleider te worden. Autoriteiten in regio’s zoals Irkoetsk klaagden echter dat overmatig verbruik door illegale miners stroomtekorten veroorzaakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!