Twitter hacks

Twitter stelt nieuw cryptoteam samen om blockchain te integreren

Het populaire social media-platform Twitter is naar verluidt bezig om een nieuw cryptoteam samen te stellen om crypto, blockchain en gedecentraliseerde technologie toe te voegen aan haar platform, volgens verklaringen van een persoon binnen het team.

De Financial Times meldde woensdag dat Twitter Tess Rinearson heeft ingehuurd als zijn crypto-engineeringleider. Rinearson dook vervolgens op Twitter om de plannen te onthullen waar het cryptoteam zich in de nabije toekomst op zal concentreren.

Haar verklaringen gaven niet precies aan waarvoor haar team verantwoordelijk zou zijn. Rinearson schreef echter dat haar groep zich zal concentreren op “crypto, blockchains en andere gedecentraliseerde technologieën – inclusief en meer dan alleen cryptocurrencies.”

Ze voegde eraan toe dat het team zou werken om “de groeiende interesse onder makers te ondersteunen om gedecentraliseerde apps te gebruiken om virtuele goederen en valuta’s te beheren.” Ze voegde eraan toe dat het team zou leren van cryptogemeenschappen over identiteit, gemeenschap en eigendom.

Rinearson vestigde vervolgens de aandacht op de eerdere crypto-inspanningen van Twitter, zoals Bitcoin-fooien en NFT-ondersteuning, en verklaarde dat “Twitter echt crypto krijgt … maar er is hier zoveel meer te ontdekken.”

Rinearson was voorheen VP of engineering bij Interchain, dat betrokken is bij de ontwikkeling van de Cosmos-blockchain. Ze is ook betrokken bij Mina, een lichtgewicht blockchain-project.

Rinearson en haar team zullen samenwerken met Blue Sky, het decentralisatie-initiatief van Twitter onder leiding van voormalig Zcash-ontwikkelaar Jay Graber. Rinearson zei dat de samenwerking tussen de twee teams “zal helpen de toekomst van gedecentraliseerde social media vorm te geven” en “ervoor zal zorgen dat Twitter voorop blijft lopen in dit nieuwe landschap.”

Naast de plannen van Twitter en de eerder bekendgemaakte plannen van Facebook, lijken andere social media-platforms, waaronder Reddit en Discord, ook uitgebreide cryptoplannen na te streven, wat gemengde reacties vanuit het publiek oproept.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN