Discord Ethereum

Discord gaat wellicht Ethereum integreren via MetaMask

Jason Citron, oprichter en CEO van Discord, heeft laten doorschemeren dat de bekende chat-applicatie het Ethereum-netwerk zou kunnen integreren via portefeuilles zoals MetaMask.

In een tweet vroeg op dinsdag plaatste Citron een screenshot waarop Discord verbinding maakt met Ethereum en zegt “waarschijnlijk niets” – een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat het waarschijnlijk iets groots zou kunnen gaan worden.

Als Ethereum met succes wordt geïntegreerd in Discord, kunnen de miljoenen gebruikers van de applicatie elkaar cryptocurrencies sturen en kan Discord mogelijk geld verdienen met het aanbod door middel van transactiekosten die worden gegenereerd door een native token-swap-functie.

De tweet van Citron kwam als antwoord op de tweet van Packy McCormick, de oprichter van Not Boring Capital en Not Boring nieuwsbrief. McCormick tweette de laatste uitgifte van zijn nieuwsbrief waarin hij schreef dat Discord een grote voortrekkersrol in web 3.0 zou kunnen spelen gezien het bereik van 150 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Tevens werd duidelijk dat Discord in augustus een enquête gehouden heeft, waarin het gebruikers vroeg naar een “Discord-native crypto-portemonnee”, wat betekent dat elk Discord-account met een crypto-portemonnee zal worden geleverd.

Maar volgens McCormick heeft Discord momenteel geen crypto-vaardigheden. Het kan echter een crypto-portemonnee en het team erachter verwerven of een team inhuren om de portemonnee zelf te bouwen, zei hij. Hij ging verder met:

“Als Discord web 3.0 serieus neemt, zou een portemonnee een gedurfde entree zijn die nog gedurfdere bewegingen mogelijk maakt.”

Discord werd gelanceerd in 2015 en heeft tot nu toe meer dan $980 miljoen aan totale financiering opgehaald. Het werd naar verluidt in september gewaardeerd op ongeveer $15 miljard toen het $500 miljoen ophaalde in een nieuwe financieringsronde. Tot de investeerders behoren vooraanstaande venture-ondernemingen zoals Target Global, Bessemer Venture Partners, Index Ventures, Accel, Tencent, Coatue Management, Fidelity Management & Research en Franklin Templeton Investments.

Eerder dit jaar zou tevens Microsoft vergevorderde gesprekken gevoerd hebben met Discord om het voor 10 miljard dollar of meer over te nemen, maar die gesprekken zijn naar verluidt stopgezet omdat Discord in de toekomst naar een mogelijke beursgang streeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN