Twitter gebruikers kunnen nu betaald worden in Bitcoin

Gebruikers van Twitter hebben nu de mogelijkheid om anderen een fooi in Bitcoin (BTC) te geven. In een blogpost van 23 september zei Esther Crawford, productmanager van Twitter, dat het programma genaamd Tips eerst wereldwijd zal worden uitgerold naar Apple IOS-gebruikers. Vervolgens zullen Android-gebruikers in de komende weken toegang krijgen tot de functie. 

Twitter is een samenwerking aangegaan met Strike, een BTC-portemonnee-app op basis van het Lightning-netwerk, om de infrastructuur en API voor de integratie te bouwen. De oprichter van Strike, Jack Mallers, ging naar Twitter om de nieuwe aan te kondigen en te demonstreren. Niet veel later werd het filmpje ook door Jack Dorsey gedeeld. Naast Bitcoin zou Twitter de integratie van 9 betalingsapps zoals CashApp en Venmo mogelijk maken.

Esther Crawford zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

“We willen dat iedereen op Twitter toegang heeft tot manieren om betaald te worden. Digitale valuta’s die meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de economie en mensen helpen elkaar geld over de grens te sturen en met zo min mogelijk wrijving.”

De speculatie dat Twitter de functie zou lanceren, begon eerder deze maand toen een gelekte afbeelding rondcirculeerde die de plannen vertoonden. Gebruikers kunnen een fooi geven met Bitcoin via het Lightning-netwerk, een laag-2-betalingsprotocol dat bekend staat om zijn lage transactiekosten. Twitter brengt geen kosten in rekening voor transacties die via Tips worden gedaan. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!