AnChain SEC

Deze crypto-sector trekt steeds meer institutionele aandacht

De bekende prime broker Genesis heeft in een recent rapport aangegeven dat het bedrijf tijdens het derde kwartaal een grotere vraag zag naar het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH), omdat zijn institutionele klanten zich steeds meer bezig begonnen te houden met gedecentraliseerde finance (DeFi) -projecten. Het gaf het volgende aan:

“Met de toenemende acceptatie op DeFi-platforms zag Genesis een grotere behoefte aan leningen in ETH (en soms BTC) van instellingen om te plaatsen als onderpand of liquiditeitsparen over DeFi-applicaties.”

Volgens Genesis was Ethereum goed voor 32% van zijn kredietportefeuille in het derde kwartaal, wat neerkomt op een stijging van 106% ten opzichte van 15,5% eind 2020. Het voegde hier aan toe dat, naast Ethereum, ook de vraag naar de Amerikaanse dollar het afgelopen kwartaal piekte:

“BTC, ETH en USD zijn momenteel elk bijna een derde van onze kredietportefeuille. Dit kan wijzen op een aanhoudende trend waarbij BTC-basismogelijkheden minder aantrekkelijk zijn, waar de vraag naar ETH en USD (vooral in DeFi) groter is dan de vraag en mogelijk de primaire allocatie van onze kredietportefeuille zou kunnen worden.”

Genesis merkte tevens op dat de marktinteresse in layer-1-projecten, zoals Ethereum-concurrenten Solana (SOL) en Avalanche (AVAX), tijdens het derde kwartaal een piek bereikte. Het gaf het volgende aan:

“Terwijl layer-1’s concurreren op transactiesnelheid en beveiliging, hebben stimuleringsprogramma’s een storm van cross-chain-activiteit gekatalyseerd, wat heeft geleid tot een vermindering van het marktaandeel van ETH ten gunste van layer-1’s, waaronder Solana (SOL), Terra (LUNA), Avalanche (AVAX) en Fantom (FTM).”

Wat Bitcoin betreft, gaf Genesis aan dat de weging van BTC in de totale portefeuille van het bedrijf in het derde kwartaal is gedaald, iets wat het bedrijf toeschrijft aan de “voortdurende [Grayscale Bitcoin Trust] premie-inversie en afvlakking van de basiscurves.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN