Solana (SOL) haalt concurrent Cardano (ADA) in op marktkapitalisatie

Door de jaren heen hebben we al verschillende samenstellingen gezien van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Zo zijn Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Solana (SOL) allemaal recentelijk de top 10 binnengetreden. De laatstgenoemde heeft echter gisteren een van zijn grootste concurrenten in weten te halen, namelijk Cardano (ADA).

De prijs van SOL is de afgelopen 24 uur met ongeveer 12% gestegen om de vijfde plaats in de ranglijst op basis van marktkapitalisaties in te nemen. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency bedraagt op het moment van schrijven $69 miljard, vergeleken met $68 miljard voor ADA.

Over het geheel genomen heeft ADA in 2021 een rendement van 983% behaald. Ter vergelijking: de winst van Solana in dezelfde periode is een gigantische 17.280% gebleken. Bovendien is Cardano ongeveer 25% gedaald ten opzichte van zijn all-time high van $3,09 op 2 september. Ondertussen is Solana momenteel bezig met prijsontdekking en heeft een nieuwe ATH van $232 bereikt.

Cardano loopt op andere punten nog steeds voor

Hoewel Cardano zijn plek aan Solana heeft verloren, heeft de Proof of Stake (PoS) -blockchain de mijlpaal van 2 miljoen wallets bereikt, volgens de Cardano Foundation. Dit terwijl het netwerk pas eind mei het vorige record van 1 miljoen wallets wist te overtreffen. Later heeft Cardano-ontwikkelaar IOHK de infrastructuur uitgerold om smart contracts op het platform te introduceren, waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (DApps) en non-fungible tokens (NFT’s) kunnen bouwen.

De ontwikkeling van Cardano vordert echter nog steeds sinds de implementatie van de upgrade. Cardano-oprichter Charles Hoskinson sprak onlangs over de architectuur Hydra die is bedoeld om de schaalvergroting van de blockchain aan te pakken. Hij onthulde dat ze meer middelen aan Hydra zullen toevoegen, omdat het een hoge prioriteit heeft. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“En het zal heel belangrijk zijn dat we een groot deel van het transactieverkeer kunnen ontlasten dat afkomstig zal zijn van alle apps die eraan komen.”

Hydra is een layer-2-schaaloplossing die protocollen met meerdere hoofden met zich meebrengt, elk met het potentieel om maar liefst 1.000 transacties per seconde te verwerken. Dit betekent dat het hele Cardano-netwerk in theorie 1 miljoen transacties per seconde zou kunnen verwerken. Dit zou een gigantische ontwikkeling zijn voor de blockchain, aangezien Ethereum momenteel maar ongeveer 13 transacties per seconde kan verwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!