CEO van Citigroup ziet toekomst in cryptocurrencies

De CEO van de Amerikaanse bankgigant Citigroup, Jane Fraser, heeft in een recent Yahoo Finance-interview aangegeven dat er plaats is voor cryptocurrencies in het traditionele financiële systeem. Ze ging verder met stellen dat digitale activa voordelen bieden op het gebied van realtime betalingen. Zei zei het volgende:

“Het is duidelijk dat digitale activa deel gaan uitmaken van de financiële diensten en financiële markten, de toekomst ervan. We zien klanten al heel actief in de ruimte.

Realtime betalingen, beide in de zin dat ze wrijvingsloos zijn, zullen globaler worden, ze zullen alomtegenwoordig worden. Op korte termijn zullen realtime betalingen plaatsvinden en digitale valuta kunnen daar deel van uitmaken.

We zien voordelen van de digitale activaruimte: onmiddellijke verwerking, fractionering, programmeerbaarheid en transparantie.”

Fraser ging verder met aangeven dat de bankgigant momenteel werkt aan het bouwen van de infrastructuur die nodig is om realtime betalingen mogelijk te maken:

“Voor mij als CEO werk ik eraan om onze klanten te verbinden met wallets. We stellen onze bedrijven en onze zakelijke klanten in staat om consumentenbetalingen te accepteren. We bouwen de infrastructuur voor realtime betalingen in de detailhandel. Maar we doen het voorzichtig, want de ruimte gaat zo snel en nog niet alle vangrails die je graag zou willen zien, er al staan.”

De CEO van Citigroup sloot af met stellen dat de multinationale financiële dienstverlener cryptocurrencies met “passende voorzichtigheid” benadert om klanten te beschermen:

“Ik zou zeggen dat we hier zorgvuldig en met de nodige voorzichtigheid te werk gaan. Waarom is dat? Er zijn nog veel vragen over hoe de ruimte zich ontwikkelt. Rondom duidelijkheid over regelgeving, rond een deel van de schaalbaarheid, rond veerkracht, zeker rond enige transparantie, en ervoor zorgen dat er de juiste vangrails in het leven geroepen zijn, vooral voor onze retailklanten. We willen niet dat ze deelnemen in gebieden waar ze niet goed uitgerust voor zijn om de risico’s te begrijpen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!