CoinfloorEX

Waarom al die opwinding omtrent een Bitcoin ETF?

Gisteren brak de Bitcoin koers voor het eerst in zes maanden boven de $62.000, nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) het registratieverzoek voor ProShares’ Bitcoin Futures ETF had goedgekeurd.

Hoewel binnen de cryptogemeenschap algemeen werd verwacht dat we volgende week een of meer Bitcoin ETF’s zouden zien goedgekeurd, was een van de eerste mensen die dit nieuws ontdekte Bloomberg Intelligence ETF-analist James Seyffart, die gisteren tweette dat informatie over deze ETF (ticker: NITO) werd toegevoegd aan de Bloomberg Terminal. Hij tweette het volgende:

“Daar is het! Bloomberg’s datateam bezig met het toevoegen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF aan de terminal. Ticker zal $BITO zijn. 95 bps — minder dan de helft van de 2% kosten van $GBTC. Dit ding gaat volgende week live. Ofwel maandag ofwel dinsdag.”

De analist wees er tevens op dat Valkyrie Investments (die in augustus zijn plannen voor een Bitcoin Futures ETF bekendmaakte) een formulier 8A had ingediend bij de SEC, wat een formulier is dat moet worden ingediend voordat effecten op een beurs kunnen worden aangeboden.

“Ik moet hier ook aan toevoegen dat Valkyrie Investments ook hun 8A heeft ingediend, die in wezen een effect registreert voor handel op de beurs. Op dat vlak nog niets van proshares. Dus Valkyrie zal volgende week vrijwel zeker ook beginnen met handelen.”

Waarom is dit belangrijk nieuws?

Ongeveer anderhalf uur later, begon de Bitcoin koers, die op dat moment handelde rond $59.700, te stijgen naar het niveau van $60.000 en ging verder tot een prijs van $62.676, wat het hoogste punt in de dag van gisteren was en slechts $888 lager dan het hoogste punt ooit ($63.564) van Bitcoin, dat op 13 april werd geregistreerd.

Door de goedkeuring zit de markt vol met speculaties dat de Bitcoin koers de $100k zal overschrijden met deze ETF. De timing had niet beter kunnen zijn, aangezien in het vierde kwartaal de bull run van het vakantieseizoen is begonnen, met handelarenbonussen die binnenstromen terwijl cryptocurrencies in een opwaartse trend zitten.

Sinds begin oktober, toen de geruchten over een potentiële Bitcoin ETF begonnen toe te nemen, werd ook de impact van een goedkeuring van een ETF op de Bitcoin koers duidelijk. Tevens gaf een Bloomberg-rapport aan dat een Bitcoin ETF de institutionele acceptatie van de gedecentraliseerde sfeer zou bevorderen, specifiek gericht op Bitcoin. Het gaf het volgende aan:

“Een ETF zou meer gebruiksgemak moeten bieden aan particuliere beleggers die de vaak huiveringwekkende ups en downs van Bitcoin willen meemaken. Net als effecten die olie en goud volgen, zal het van eigenaar wisselen op relatief bekende Amerikaanse aandelenmarktlocaties, in plaats van in cryptocurrency of futures-beurzen waarvan de werking een grote drempel is voor sommige gebruikers.”

Kortom, een ETF zal het dus een stuk makkelijker en ‘veiliger’ maken voor grote instituties om de markt te betreden. Dit zal op zijn beurt weer een positief effect hebben op de Bitcoin koers, alhoewel dit momenteel nog niet te zien is, aangezien de koningsmunt ietwat gecorrigeerd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN