Burgermeester van Miami verwelkomt Chinese Bitcoin-miners

Autoriteiten in China hebben de afgelopen tijd hard opgetreden tegen crypto-mining-organisaties in Ya’an, een prefectuurstad in Sichuan die is uitgegroeid tot een belangrijk crypto-mining-centrum. Zo heeft de regering de sluiten bevolen van de organisaties, waardoor de miners moeten verhuizen naar andere locaties.

De autoriteiten hebben de lokale miners op de hoogte gebracht en hen opgedragen hun activiteiten uiterlijk op 25 juni stop te zetten voor een onderzoek. Een anonieme bron die bekend is met de zaak vertelde de publicatie dat het onduidelijk is wanneer de miners hun machines mogen herstarten.

Een ander rapport van de Chinese journalist Colin Wu stelt dat de autoriteiten van Sichuan vandaag (18 juni) een document hebben uitgegeven waarin energieopwekkingsbedrijven worden bevolen om onmiddellijk te stoppen met het leveren van stroom aan Bitcoin-mining-bedrijven. Het document noemt 26 grote mining-projecten die naar verwachting zullen worden stilgelegd voor inspectie. Volgens Wu zal dit hardhandig optreden waarschijnlijk grote invloed hebben op de grote mining-locaties:

“Er zijn veel kleine en middelgrote waterkrachtcentrales in Yu’an, Sichuan, en het kan voor hen moeilijk zijn om overheidstoezicht te krijgen. Maar grootschalige projecten worden op korte termijn stilgelegd.”

Nu BTC-miners geen veilige plek meer hebben in China om hun activiteiten uit te voeren, worden ze gedwongen om naar andere landen te verhuizen. Dit is waar de burgemeester van Miami op in probeert te spelen.

Er werd namelijk duidelijk dat Francis Suarez zijn best doet om de verhuizende miners ertoe te verleiden om hun activiteiten in Miami op te zetten. Dit gaf de burgermeester aan in een recent interview met CNBC.

Suarez begrijpt dat miners lage stroomprijzen nodig hebben om break-even te draaien, maar gelukkig is er betaalbare kernenergie in Miami, een voordeel waarvan de burgemeester hoopt dat de Chinese miners dit zullen herkennen en benutten. Suarez heeft zelfs beloofd met de miners samen te werken en een manier te vinden om de elektriciteitskosten voor hun activiteiten te verlagen.

Naast het aanbieden van goedkope stroom van kernenergie, zal de stad Miami speciale zones toewijzen voor miners. In deze gebieden zullen ze genieten van op maat gemaakte infrastructuur, fiscale prikkels en vriendelijke regelgeving.

Sinds China in mei oorlog voerde met miners, was Texas de belangrijkste plek om naartoe te gaan, maar Miami zou nu een groot gevecht kunnen aangaan met de andere Amerikaanse staat om een ​​behoorlijk percentage van hen aan te trekken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!