Ripple SEC

Ripple geeft aan dat het openstaat voor een schikking

Ripple Labs, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, is al tijden verwikkeld in een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exhange Commission (SEC). Tot op heden was er vanuit beide kampen nog geen sprake van een eventuele schikking, echter nu heeft Ripple CEO Brad Garlingshouse toch de deur op een kier gezet.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview aangegeven dat het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf onder één voorwaarde openstaat voor een schikking van de rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder, namelijk als de regelgever de wettelijke status van XRP duidelijk definieert. Hij zei het volgende:

“Voor zover we een constructieve weg vooruit kunnen vinden met de SEC, willen we dat natuurlijk vinden. Er is echter geen scenario dat we ons gaan schikken, tenzij er absolute zekerheid is over wat XRP is op een go-forward-basis.

En het is heel duidelijk hoe Ripple deze technologieën gebruikt, hoeveel andere mensen in de gemeenschap deze technologieën gebruiken. Het zijn geen effecten. Ze vertegenwoordigen geen eigendom van Ripple, het bedrijf.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Garlinghouse gaf tevens aan dat de crypto-industrie al aanzienlijk gereguleerd is, ondanks recente verklaringen van SEC-voorzitter Gary Gensler dat de ruimte vergelijkbaar is met het ‘wild westen’:

“Ik denk dat we uit het oog verliezen dat crypto gereguleerd is. Het wordt gereguleerd door de CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Het wordt gereguleerd door andere overheidsinstanties, of het nu gaat om FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) en het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Dus toen ik de SEC-mensen naar voren hoorde komen en zeggen: ‘Hé, dit is het Wilde Westen. Het is niet gereguleerd.’ Toen dacht ik: nou, dat is niet helemaal waar… Eerder zeiden ze (SEC) dat Bitcoin en Ether geen effecten zijn.”

Ripple is zoals gezegd al enige tijd verwikkeld in een juridische strijd tegen de toezichthouder. Als gevolg hiervan hebben verschillende commentatoren al aangegeven dat het zeer waarschijnlijk zou zijn dat de rechtszaak in een schikking zal eindigen. Zo gaf crypto-juridisch expert en Ripple-supporter Jeremy Hogan in juni al aan dat hij verwachtte dat het zou eindigen in een schikking. Tot op heden had echter geen van de partijen aangegeven dat het hiervoor open zou staan. Tot nu althans.

Wat denken jullie? Gaat de zaak eindigen in een schikking? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN