Riot Blockchain

SEC-voorzitter noemt crypto-markt “het Wilde Westen”

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler heeft gisteren, tegenover de Amerikaanse Senaatscommissie voor bankzaken, huisvesting en stedelijke zaken, verklaard dat cryptocurrency-investeerders kwetsbaar zijn voor oplichting en andere illegale activiteiten vanwege het gebrek aan “voldoende beleggersbescherming” in de markt. Hij zei het volgende:

“Momenteel hebben we gewoon niet genoeg beleggersbescherming op het gebied van cryptofinanciering, uitgifte, handel of leningen. Eerlijk gezegd lijkt het op dit moment meer op het Wilde Westen of de oude wereld van ‘koper, pas op’ die bestond voordat de effectenwetten werden uitgevaardigd. Deze activaklasse staat bol van fraude, oplichting en misbruik in bepaalde toepassingen. Wij kunnen beter.”

De SEC-voorzitter ging verder met aangeven dat een aanzienlijk percentage van de spelers in de cryptocurrency-ruimte de bestaande regelgeving negeert:

“Op dit moment zitten grote delen van het crypto-veld schrijlings op – niet opererend binnen – regelgevende kaders die investeerders en consumenten beschermen, waken tegen illegale activiteiten en zorgen voor financiële stabiliteit.”

Hoewel hij beweerde dat sommige tokens effecten zijn die als zodanig moeten worden geregistreerd, zei Gensler dat de SEC de dialoog met cryptocurrency-projecten en -platforms verwelkomt:

“Ik heb voorgesteld dat platforms en projecten met ons komen praten. Veel platforms hebben tientallen of honderden tokens. Hoewel de juridische status van elk token afhangt van zijn eigen feiten en omstandigheden, is de kans vrij klein dat, met 50, 100 of 1.000 tokens, een bepaald platform nul effecten heeft.

Vergis je niet: voor zover er effecten op deze handelsplatforms staan, moeten ze zich volgens onze wetten bij de Commissie registreren, tenzij ze in aanmerking komen voor een vrijstelling.”

Gensler beweerde tot slot dat hij “technologie-neutraal” is en beschouwt het als een potentiële boost voor verandering die regelgevende maatregelen vereist om zichzelf te onderhouden en investeerders te beschermen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN