Shiba Inu (SHIB) explodeert na Coinbase vermelding

Een paar maanden geleden werd meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) al vermeld op Coinbase Pro. Nu is het echter duidelijk geworden dat het opkomende DOGE-alternatief met succes vermeld is op Coinbase. Hierdoor nam het handelsvolume van het token toe, wat leidde tot een prijsstijging van 45 procent.

Volgens een aankondiging van Coinbase is de Shiba Inu momenteel beschikbaar op Coinbase.com en in de Android- en iOS-applicaties van Coinbase. Hierdoor kunnen Coinbase-gebruikers nu SHIB kopen, verkopen en verhandelen op het platform.

Het Shiba Inu-token lijkt sterk op de populaire meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE). Maar in tegenstelling tot Dogecoin is de SHIB-token gebaseerd op Ethereum. Afgezien hiervan heeft het token een enorme circulerende voorraad van één quadriljoen.

Het ecosysteem van het project bestaat uit een incubator voor non-fungible tokens (NFT’s) en een gedecentraliseerde beurs (DEX) genaamd Shibaswap die in ontwikkeling is.

De notering op Coinbase werd begroet met een snelle prijsstijging, zoals het in het verleden zo vaak is gebeurd wanneer een nieuwe token de beursgigant bereikt. Zo stond SHIB gisteren op $0,0000065, voorafgaand aan de aankondiging, echter steeg het al snel met ongeveer 45% tot een hoogtepunt van $0,0000095.

Sinds die tijd is de munt echter weer wat bekoeld en daalde het naar het huidige niveau van $0,0000085. Hierdoor staat de SHIB koers nog steeds 26% hoger dan gisteren, met een marktkapitalisatie van $8.676.994.888 en een 24-uurs handelsvolume van $2.474.458,425.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!