Bitcoin

Panama is van plan om Bitcoin en Ethereum te legaliseren

Panama is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een crypto-regelgeving die ervoor moet zorgen dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) een wettig betaalmiddel wordt. Het Panamese congreslid Gabriel Silva, maakte het nieuws bekend via Twitter en zei dat ze een crypto-wet in het parlement hebben geïntroduceerd.

Het doel van de nieuwe crypto-wet is om het land compatibel te maken met blockchain- en crypto-activa en meer transparantie in het bestuur te brengen. Een vertaling van de tweet van het congreslid luidt als volgt:

“Vandaag presenteren we de crypto-wet. We proberen van Panama een land te maken dat compatibel is met de blockchain, crypto-activa en internet. Dit heeft de potentie om duizenden banen te creëren, investeringen aan te trekken en de overheid transparant te maken.”

Het lijkt erop dat Panama in de voetsporen van El Salvador wilt treden, aangezien Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel is in El Salvador. In tegenstelling tot de regering van El Salvador, die lokale bedrijven heeft verplicht om Bitcoin te accepteren in ruil voor goederen of diensten naast de Amerikaanse dollar, zal dit niet het geval zijn in Panama. De wetgeving in Panama roept namelijk op tot vrijheid om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether in Panama te gebruiken, meldde het lokale tv-netwerk Telemetro.

Silva deelde ook het conceptwetsvoorstel waarin staat dat de nieuwe wetgeving is bedoeld om crypto-activa zoals Bitcoin te erkennen als een alternatieve wereldwijde betalingsmethode voor ‘elke civiele of commerciële operatie’ die niet door de wet verboden zijn. Het conceptwetsvoorstel benadrukt de voordelen van crypto zoals een snelle betalingswijze en goedkopere betalingswijze, ongeacht de afstand tussen partijen. 

Silva merkte tevens op dat het nieuwe wetsontwerp is opgesteld in samenwerking met Panamese burgers en een multidisciplinair team, waaronder experts uit de industrie. Hij ging verder met:

“De wetgeving is opgesteld rekening houdend met belangrijke richtlijnen van internationale organisaties zoals de Financial Action Task Force.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN