Ethereum Nieuws

Meer dan 213.000 Ethereum verbrand door EIP-1559

Het Ethereum (ETH)-netwerk heeft meer dan 213.000 ETH uit de omloop gehaald sinds de EIP-1559 upgrade die op 5 augustus gelanceerd werd. EIP-1559 belooft de hoge schommelingen in gastarieven te stabiliseren en Ethereum een deflatoire activa te maken door extra ETH uit de circulatie te verbranden. Volgens ethburned.info is in totaal 213.200.5 ETH verbrand, ter waarde van zo’n 717,4 miljoen dollar. Tegen de huidige tarieven wordt elk uur ongeveer $1,2 miljoen aan ETH, of 310 ETH, verbrand. 

Tijdens de Londense hard fork van Ethereum op 5 augustus werden vijf Ethereum-verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd, en van deze vijf was EIP-1559 zeker de meest besproken. EIP-1559 zorgt voor een fikse vermindering van de transactiekosten op het netwerk, aangezien het de basisvergoeding verbrandt die wordt gebruikt om te betalen voor transacties op het Ethereum netwerk. Hierdoor neemt het circulerende aanbod van Ether automatisch af.

Het kost op het moment van schrijven 80 gwei ($6,6) om een ​​eenvoudige transactie in 10 minuten te verwerken.

Vóór EIP-1559 verbrandde het Ethereum netwerk geen tokens. Ook gingen vergoedingen naar Ethereum miners, degenen die de transacties op het netwerk controleren en toevoegen aan de blockchain. Ethereum miners krijgen deze vergoedingen dus tegenwoordig niet meer, echter kunnen ze nog wel als beloning een ‘fooi’ ontvangen van gebruikers.

Ethereum-oprichter heeft hier het meeste spijt van

In de afgelopen jaren is Ethereum geëvolueerd van een startup naar een wereldwijd afwikkelingsplatform met een waarde van $9 miljard per dag. De man achter dit innovatieve blockchain-project Vitalik Buterin heeft echter het meest spijt van één bepaalde keuze die hij in het begin gemaakt heeft. Lees hier meer!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN