Ethereum-oprichter heeft hier het meeste spijt van…

In de afgelopen jaren is Ethereum (ETH) geëvolueerd van een startup naar een wereldwijd afwikkelingsplatform met een waarde van $9 miljard per dag. De man achter dit innovatieve blockchain-project Vitalik Buterin heeft echter het meest spijt van één bepaalde keuze die hij in het begin gemaakt heeft. Hij zei het volgende tijdens een Twitter-AMA:

“Het hele ‘8 medeoprichters’-ding (en ze zo snel en niet-discriminerend kiezen).”

Deze acht medeoprichters zijn Buterin zelf, pokercoach Mihai Alisie, Canadese ondernemer Anthony Di Iorio, programmeur Jeffrey Wilcke, wiskundige Charles Hoskinson, Amir Chetrit die aan Coloured Coins werkte, SyNerG Music CEO Joseph Lubin en computerwetenschapper Gavin Wood (gebaseerd op op hun werk op dat moment).

Twee van deze bovenstaande namen zullen jullie crypto-kenners vast wel bekend voorkomen, namelijk Charles Hoskinson en Gavin Wood. Naast dat deze mannen bekend geworden zijn vanwege het oprichten van Ethereum, zijn zij momenteel bezig met hun eigen ‘Ethereum killers’. Zo is Hoskinson de oprichter van Cardano (ADA), dat deze maand smart contracts zal introduceren, en is Gavin Wood oprichter van Polkadot (DOT), dat bezig is met het introduceren van parachains. Beide zijn overigens top 10 projecten op basis van marktkapitalisatie.

In die tijd was er een groot debat over de vraag of Ethereum een ​​onderneming met winstoogmerk of een non-profitorganisatie moest zijn. Het was bijna uitgebroed als een bedrijf, maar het papier werd nooit ondertekend. Deze kwestie veroorzaakte verdeeldheid en leidde zelfs tot de verdrijving van Hoskinson uit de groep. Buterin zei hier het volgende over in zijn antwoord op een soortgelijke vraag:

“Mensen zijn moeilijker te coördineren in kleine groepen dan ik had verwacht. Je kunt niet zomaar iedereen in een kring laten zitten, elkaars inherente goedheid zien en met elkaar opschieten, vooral als er enorme prikkelconflicten in het spel zijn.”

Overige vragen

In termen van het ontwerp van de Ethereum Virtual Machine zelf, zei Buterin dat het een slecht idee was om het 256 bit te maken, terwijl het “64 bit had moeten zijn met een willekeurig grote bigint-functie”. Dit verwijst naar verwerkingskracht, waarbij 64-bits systemen gegevens sneller kunnen verwerken.

Buterin antwoordde tevens op de vraag over wat hij voor werk zou doen als hij niet in de crypto-branche verzeild geraakt was. Hij zei dat als hij niet van crypto hield, hij waarschijnlijk zou werken aan het ontwerpen van een soort social media-platform.

Hij vertelde ook dat hij nog steeds een beetje een digitale nomade blijft, hoewel hij nu langzamer rondtrekt en maandenlang op plaatsen woont. Hij zei het volgende hierover:

“Ik heb het gevoel dat mijn enorme tijd in Singapore vorig jaar me behoorlijk heeft veranderd. Het was interessant om gewoon… voor het eerst in bijna tien jaar alleen te zijn en met mijn eigen gedachten.”

Elon Musk, CEO van Tesla, deed ook een duit in het zakje en vroeg Buterin wat liefde is. Hij antwoordde:

“X AE A-12 doe me geen pijn…”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!