AnChain SEC

SEC gaat DeFi-markt monitoren door samenwerking met AnChain

AnChain.AI, een blockchain-analysebedrijf, heeft onlangs een contract van meer dan $600.000 getekend met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om het bureau te helpen bij het reguleren en bewaken van de DeFi-ruimte. Victor Fang, CEO en mede-oprichter van AnChain.AI, zei het volgende over de samenwerking:

“De SEC wil heel graag begrijpen wat er gebeurt in de wereld van slimme, op contracten gebaseerde digitale activa. Dus bieden we hen technologie om smart contracts te analyseren en te traceren.”

Het contract – dat in werking trad in mei 2021 – heeft een initiële waarde van $125.000, echter kan dit oplopen tot $625.000 als de SEC ervoor kiest om de optie van nog 5 extra $125.000 jaren te lichten.

AnChain is gericht op het volgen van illegale activiteiten in crypto, DeFi en traditionele financiële instellingen. Naast het helpen van de SEC bij het onderzoeken van verdachte DeFi-transacties en -activiteiten, werken ze ook samen met gecentraliseerde crypto-beurzen en fiat-instellingen om een ​​”preventieve” verdediging op te bouwen tegen criminelen/hackers.

Hoewel sommige SEC (voormalige) leden belofte en vertrouwen hebben getoond in zowel cryptocurrencies als gedecentraliseerde finance, blijven ze de slechte actoren in de ruimte in de gaten houden. Eerder deze maand legde SEC’s huidige commissaris Gary Gensler aan WSJ uit waarom DeFi en “gedecentraliseerde” operaties niet immuum zijn voor reguleringen.

Gensler benadrukte dat deze projecten beloningen bieden in de vorm van waardevolle tokens aan deelnemers en dat sommige van deze prikkels een grens kunnen overschrijden die moet worden gereguleerd, hoe gedecentraliseerd de projecten ook zijn. Hij zei het volgende:

“Er is nog steeds een kerngroep van mensen die niet alleen de software schrijven, zoals de open-sourcesoftware, maar ze hebben ook vaak governance en vergoedingen. Er is een stimuleringsstructuur voor die promotors en sponsors in het midden hiervan.”

Gensler, die in april aangesteld werd als hoofd van de toezichthouder, ging verder met aangeven dat projecten die deelnemers belonen met waardevolle digitale tokens of soortgelijke prikkels een grens kunnen overschrijden die gereguleerd zouden moeten worden, ongeacht hoe “gedecentraliseerd” ze zeggen dat ze zijn.

Volgens Gensler is de term DeFi tevens “een beetje een verkeerde benaming”, omdat deze platforms “iets mogelijk maken dat in sommige aspecten gedecentraliseerd is, maar in andere opzichten weer sterk gecentraliseerd.” Sommige DeFi-platforms kunnen worden vergeleken met peer-to-peer-leenplatforms, die worden gereguleerd door de SEC, zei Gensler.

De DeFi-industrie verwerkt momenteel meer dan $80 miljard aan digitale activa. Terwijl de SEC haar onderzoek voortzet, zullen veel van deze activa waarschijnlijk als effecten worden beschouwd. We zijn dan ook erg benieuwd hoe de Amerikaanse toezichthouder dit precies wil gaan reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN