Riot Blockchain

SEC-hoofd zegt dat DeFi-projecten niet immuum zijn voor reguleringen

Gary Gensler, het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), gaf gisteren in een interview aan dat sommige DeFi-projecten, waaronder peer-to-peer-beurzen, functies hebben die mogelijk onder toezicht van SEC vallen. Gensler benadrukte dat deze projecten beloningen bieden in de vorm van waardevolle tokens aan deelnemers en dat sommige van deze prikkels een grens kunnen overschrijden die moet worden gereguleerd, hoe gedecentraliseerd de projecten ook zijn. Hij zei het volgende:

“Er is nog steeds een kerngroep van mensen die niet alleen de software schrijven, zoals de open-sourcesoftware, maar ze hebben ook vaak governance en vergoedingen. Er is een stimuleringsstructuur voor die promotors en sponsors in het midden hiervan.”

DeFi-projectoperators beweren dat het meeste werk op het netwerk wordt gedaan door voorgeprogrammeerde software, zonder menselijke tussenkomst, en dat het dus voldoende gedecentraliseerd is om te voorkomen dat het onder de regelgevende premisse van SEC valt.

Maar de heer Gensler, die in april aangesteld werd als hoofd van de toezichthouder, zei dat projecten die deelnemers belonen met waardevolle digitale tokens of soortgelijke prikkels een grens kunnen overschrijden die gereguleerd zouden moeten worden, ongeacht hoe “gedecentraliseerd” ze zeggen dat ze zijn.

Volgens Gensler is de term DeFi “een beetje een verkeerde benaming”, omdat deze platforms “iets mogelijk maken dat in sommige aspecten gedecentraliseerd is, maar in andere opzichten weer sterk gecentraliseerd.” Sommige DeFi-platforms kunnen worden vergeleken met peer-to-peer-leenplatforms, die worden gereguleerd door de SEC, zei Gensler.

Dit is niet de eerste keer dat Gensler om DeFi-regulering vraagt. Eerder deze maand zei de voorzitter:

“Naar mijn mening zou de prioriteit van de wetgeving zich moeten concentreren op cryptohandel, -leningen en DeFi-platforms. Regelgevers zouden baat hebben bij extra plenaire bevoegdheid om regels te schrijven voor en vangrails te bevestigen aan cryptohandel en -leningen.”

Kijkend naar de opmerking van Gensler over regelgeving en het nieuwe overheidsbeleid rond de cryptomarkt, lijkt het erop dat de regelgevers op korte termijn met richtlijnen kunnen komen met betrekking tot DeFi. Hoe deze er precies uit gaan zien, is nog maar de vraag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN