Ethereum behaalt hoger handelsvolume dan Bitcoin op Coinbase

Wij hebben de afgelopen tijd al meerdere artikelen geschreven waarin verschillende analisten/marktwaarnemers aan hebben gegeven dat zij denken dat Ethereum (ETH) beter zal presteren dan Bitcoin (BTC). Nu lijkt deze voorspelling echter voor een deel uitgekomen zijn, aangezien Ethereum voor het eerst Bitcoin overtroffen op het gebied van handelsvolume op de grootste cryptocurrency-beurs van de Verenigde Staten, Coinbase.

Volgens het handelsplatform was Ethereum verantwoordelijk voor 26% van het totale handelsvolume in het tweede kwartaal, een stijging van 21%. Bitcoin was echter verantwoordelijk voor ‘maar’ 24%, wat aanzienlijk lager is dan de 39% die het wist te behalen in het eerste kwartaal.

Uiteraard kan dit misschien een toevalstreffer zijn, waarbij ETH in het tweede kwartaal aanzienlijk steeg nadat Bitcoin lokaal een piek had bereikt van $64.000, vandaar de aanzienlijke verandering in de volumes. We moeten het echter in de gaten blijven houden of deze trend zich in het komende kwartaal voort blijft zetten.

In andere interessante gegevens beginnen institutionele handelsvolumes te domineren, een stijging van $215 miljard in Q1 tot $317 miljard in Q2, en een enorme stijging ten opzichte van Q2 2020, toen het $17 miljard bedroeg. Voor particuliere beleggers stegen de volumes van $120 miljard in Q1 tot de $145 miljard in Q2.

Institutionele beleggers beginnen ook het eigendom in te halen met $92 miljard van de activa op het platform in hun bezit, een fikse stijging van de $11 miljard die gezien werd in het tweede kwartaal van 2020. De detailhandelaren hadden in het tweede kwartaal van 2020 $15 miljard aan activa en dit is momenteel gestegen tot $88 miljard.

Toch is er geen enorme kloof tussen institutionele beleggers en detailhandelaren, terwijl er voor handelsvolumes een verschil van $172 miljard is. Dit toont aan dat institutionele beleggers dus duidelijk veel meer handelen.

Coinbase zei ook dat ze nu 68 miljoen in totaal geverifieerde gebruikers hebben, wat ongeveer 47 miljoen meer is dan de totale voorraad van Bitcoin. Daarnaast gaf het aan dat het aantal Retail Monthly Transacting Users (MTU’s) groeide tot 8,8 miljoen, een stijging van 44% ten opzichte van Q1 2021, met meer dan 9.000 instellingen die hun activiteiten in de crypto-economie blijven verdiepen en verbreden en meer dan 160.000 ecosysteempartners die de cryptotools en -diensten van de beurs gebruiken om deel te nemen met hun eigen klanten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!