LiteBit: kosten, fees en support

In onze reeks over LiteBit graven we deze keer wat dieper in op de kosten die gepaard gaan met het gebruik van het platform. Eerder behandelden we: hoe met LiteBit beginnen, hoe het handelen precies werkt en hoe het aanbod er uitziet. Wanneer je bent ingelogd op de LiteBit website zie je bovenaan een duidelijke banner: “Vanaf nu heb je altijd zicht op de exacte kosten van jouw order.”

Een duidelijk overzicht

Wanneer we op de “Meer informatie” doorklikken, worden we omgeleid naar een blogartikel waarin het team van LiteBit tot in de puntjes uitlegt. Qua transparantie naar het cliënteel toe is dat volgens ons een uitstekende zet. We overlopen kort wat ze precies hiervoor doen.

Wanneer je een aankoop of verkooporder wil afronden, krijg je een samenvatting van het order. Daarin worden vermeld hoeveel de service en administratiekosten zullen zijn. Dat is de vergoeding die je LiteBit betaalt voor het gebruik van het platform.

Omwille van de snel wijzigende prijzen, werkt LiteBit met een 60-seconden timer. Na die 60 seconden zal de pagina vernieuwen en zal je een andere marktprijs krijgen. Je ziet steeds de huidige gemiddelde marktprijs die afhankelijk is van volgende zaken:

  • Verschil tussen vraag en aanbod
  • Marktgrootte
  • Koersfluctuaties
  • Handelsvolume
  • Invloed van derden
  • Transactiekosten

LiteBit is een broker die dus zelf op een beurs koop- en verkooporders uitvoert. Op die beurzen gelden er andere regels die er voor zorgen dat LiteBit een deel van het risico opneemt zodat jij dat niet hoeft te doen.

LiteBit Credits

In het vorige artikel over het aanbod bij LiteBit merkten we op dat er in dat aanbod geen stablecoins zitten. Dat is niet helemaal waar want er is er wel één, de LiteBit Credit. Gelijkgesteld aan één euro is de LiteBit Credit in feite erg gelijkaardig aan een stablecoin.

Je kan hem dus voor dezelfde redenen gebruiken als wanneer je op een beurs bijvoorbeeld Ethereum (ETH) verkoopt voor Tether (USDT). Je stelt je kapitaal even veilig voor mogelijke koersschommelingen.

De LiteBit Credit geeft je bovendien nog het bijkomende voordeel dat wanneer je koopt met je LiteBit Credit balans, het order onmiddellijk wordt verwerkt. Er zit namelijk geen derde partij, zoals een bank of creditcardmaatschappij, tussen die de betaling moet verifiëren. Wil je dus de snelst mogelijke manier om aan te kopen? Dan zijn LiteBit Credits “the way to go”.

LiteBit Support

LiteBit heeft begrepen dat klantentevredenheid één van de belangrijkste factoren is van klantenbinding. Daarom kozen ze voor een uitgebreid Help Center. Daar vind je niet alleen een FAQ en kennisbank terug met vragen en antwoorden, maar bovendien een chatbot, telefoonnummer tijdens de kantooruren en e-mailhelpdesk.

Zo kregen wij deze week verschillende e-mailberichten met de melding dat er phishing mails gestuurde zijn geweest en dat er fake Facebookpagina’s zijn aangemaakt. Ga dus nooit in op “spontane” vragen van zogezegde LiteBit medewerkers en controleer steeds of je wel op de juiste website werkt. Geef uiteraard ook nooit je paswoorden of inloggegevens door aan iemand.

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!