Ethereum Nieuws

Welke impact heeft EIP-1559 tot nu toe gehad op Ethereum?

Zoals jullie wellicht allemaal al weten, is de langverwachte upgrade van Ethereum, EIP-1559, vorige week geïmplementeerd. De gehele cryptogemeenschap wachtte al een tijdje op deze update, maar wat is er nou precies veranderd? Heeft de verbranding van de transactiekosten nou echt zoveel invloed op de markt? Laten we het bekijken!

Nu de eerste verandering in het mechanisme geïntegreerd zijn, zullen er in de komende maanden verdere ontwikkelingen plaatsvinden. Hoewel verwacht wordt dat het protocol de komende jaren grote wijzigingen zal ondergaan, suggereerden gegevensbronnen dat er onmiddellijke veranderingen plaatsvonden na de upgrade.

Hoeveel invloed heeft de verbranding van de fees

De Ethereum-markt draait momenteel op volle toeren en de koers heeft wederom de $3000 overschreden, maar binnen de eerste 8 uur van EIP-1559 begon het nieuwe mechanisme te werken. Het fee-burning-protocol zorgde voor de verbranding van $6,9 miljoen aan ETH, wat op dat moment op 2458 ETH uitkwam. Gedurende de eerste 24 uur handhaafde het netwerk een brandsnelheid van 3,42 ETH per minuut.

Volgens gegevens is er op het moment van schrijven al 16952 ETH verbrand sinds de implementatie, wat ongeveer $52 miljoen waard is. De huidige verbrandingssnelheid is verlaagd tot 2,64 ETH/min. De basisvergoeding van 49,3 GWEI bleef variabel omdat er gedurende de dag slechts sporadisch meer netwerkactiviteit was.

Een van de grootste bijdragers aan de ETH-verbranding is momenteel DeFi. Volgens Hayden Adams, de maker van het Uniswap-protocol, verbrandde het platform meer dan 80 ETH na de eerste 2 uur na EIP-1559-implementatie. Volgens een ruwe schatting is dat gelijk aan 350.000 ETH in een jaar, wat wordt gewaardeerd op $1,4 miljard per jaar.

De ~$52 miljoen die de afgelopen dagen is verbrand, is een aanzienlijk bedrag, maar het is belangrijk om te beseffen dat er nog steeds een voorraad binnenkomt. Wat betekent dat Ethereum nog niet bepaald deflatoire status heeft. Het is echter wel zo dat het momenteel minder hard groeit dan dat het zou doen zonder EIP-1559. Een gelimiteerde voorraad zal naar verwachting worden afgerond zodra de overstap naar PoS is voltooid, en dat zal nog zeker een jaar duren.

Wat zijn de volgende stappen voor de Ethereum koers?

Met het begin van de Aziatische handel ervaren de meeste activa een aanzienlijke leegloop, waaronder Bitcoin en Ethereum. BTC-prijs crashte onder $44.000 en ETH-prijs onder $3000. De bears konden de controle echter niet overnemen, aangezien de bullish trend zich lijkt te hebben hersteld.

Momenteel stevent de ETH-prijs sterk af naar zijn onmiddellijke weerstandsniveaus in de buurt van $3200. En een dagelijkse afsluiting boven dit niveau zou de bull-rally richting de ATH van rond de $4400 kunnen voeden. De ETH-verbranding na de implementatie van de EIP 1559 lijkt goed hier zeker aan mee te helpen.

Aan de andere kant, na een opmerkelijke rally van de dagelijkse dieptepunten van ongeveer $2900 naar de huidige niveaus, lijkt de verkoopdruk zich te moeten ophopen. En daarom consolideert de prijs bijna $3150-niveaus. De prijs zou echter een extra boost kunnen krijgen als er een Golden Cross is opgetreden in de daily chart.

De komende dagen kunnen behoorlijk bullish zijn voor het activum, aangezien de sterke weerstand rond $3600 kan worden getest. Er kan echter ook een kleine consolidatie plaatsvinden, maar de niveaus boven $3000 zijn belangrijk om vast te houden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN