Binance verandert compliance-strategie van “reactief naar proactief”

In een tweet die vandaag geplaatst werd vertelde de bekende CEO van Binance, Changpeng Zhao, zijn 3,1 miljoen volgers dat Binance zijn compliance-strategie zou omschakelen van reactief naar proactief.

Hoewel er nog geen formele aankondiging op de Binance-website is geplaatst, zullen degenen die de regelgevende problemen van de beurs volgen niet verrast zijn door de nieuwe houding van Zhao, aangezien de beurs de afgelopen weken een aantal wijzigingen heeft moeten doorvoeren vanwege regelgevende druk.

In juli verwijderde Binance de tokenized aandelenhandel op het platform na een waarschuwing van de Hong Kong’s Securities and Futures Commission. Later in de maand verlaagde de beurs het aantal Bitcoin dat gebruikers konden opnemen met basisverificatie, vermoedelijk om illegale activiteiten zoals het witwassen van geld te beteugelen. Binance heeft ook de handel in futures en derivaten in drie landen in Europa (waaronder Nederland) stopgezet en verklaarde dat het “proactieve stappen ondernam om de crypto-regelgeving te harmoniseren”.

De ingrijpende veranderingen in de producten van Binance komen nadat CEO Zhao een open brief had geschreven waarin hij de zorgen over de regelgeving aan de orde stelde en plannen uiteenzette voor toekomstige naleving. In de brief merkte Zhao op dat meer regelgeving betekent dat de crypto-industrie volwassen wordt, maar hij gaf ook toe dat het Binance-team “niet altijd alles precies goed heeft gedaan”. Door over te schakelen naar een meer proactieve benadering, zal de beurs ernaar streven om nog meer slechte pers als gevolg van bestaande tekortkomingen in de regelgeving te voorkomen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!