Binance stopt futures- en derivatenproducten in Nederland en is verboden in Maleisië

‘S Werelds toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het verstrekken van futures- en derivatenproducten in drie Europese landen. Gebruikers uit Nederland, Italië en Duitsland hebben drie maanden de tijd om hun posities te sluiten. Na die periode zal het voor gebruikers uit deze landen niet meer mogelijk zijn om deze producten van de beurs te gebruiken.

Volgens een aankondiging van 30 juli kunnen klanten uit de bovengenoemde landen met “onmiddellijke ingang” geen nieuwe futures-accounts openen op Binance. Degenen die al registraties hebben en derivatenposities hebben geopend, hebben 90 dagen om deze te sluiten.

Deze stap maakt deel uit van de langetermijnstrategie van het bedrijf om haar “producten voortdurend te evalueren en met partners samen te werken om aan de behoeften van gebruikers te voldoen.” Bovendien zei het bedrijf dat dit nog maar het begin is van het afbouwen van zijn productaanbod voor futures en derivaten op het hele Europese continent.

Het is vermeldenswaard dat de populaire beurs de afgelopen maanden vanuit verschillende richtingen is onderworpen aan verscherpt toezicht door verschillende regelgevers over de hele wereld. Het moest al een ander product sluiten – de handel in tokenized aandelen – terwijl de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, beloofde dat het bedrijf overal gereguleerd zal worden. Hij zei het volgende hierover op Twitter:

“We begrijpen dat veel regelgevers op lokaal niveau hun eigen standpunten over crypto kunnen hebben, en we verwelkomen de mogelijkheid om een ​​constructieve dialoog aan te gaan over lokale vereisten.”

Binance

Binance verboden in Maleisië

Tevens werd vandaag duidelijk dat Maleisië het nieuwste land is dat besloten heeft om de beurs aan te pakken, aangezien de autoriteiten in het land de beursgigant ervan hebben beschuldigd dat het illegaal in het land opereert.

Volgens een aankondiging die op vrijdag is vrijgegeven, heeft de Securities Commission van Maleisië een openbare berisping uitgevaardigd tegen Binance waarin de beurs en al haar entiteiten worden opgeroepen de activiteiten in het land te staken.

Binance heeft vanaf 26 juli 14 werkdagen om te voldoen aan het bevel, waaronder het uitschakelen van de website en mobiele apps en het stopzetten van elke mediacampagne voor zijn diensten in het land.

De aankondiging gaf ook Binance CEO Changpeng Zhao het mandaat om volledige naleving van het bevel te garanderen. De Maleisische effectentoezichthouder drong er bij burgers ook op aan om niet te handelen bij cryptocurrency-beurzen die illegaal in het land actief zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!