Binance opnamelimiet

Binance verlaagt dagelijks opnamelimiet van 2 BTC naar 0,06 BTC

De wereldwijde cryptocurrency-beurs Binance heeft zojuist een grote verandering aangekondigd in haar know-your-customer (KYC)-beleid. De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, gaf namelijk aan dat Binance het dagelijks opnamelimiet voor bepaalde handelaren gaat verlagen.

Het platform vereist nu dat gebruikers hun identiteitsverificatie voltooien om het dagelijks opnamelimiet te verhogen tot 100 BTC. Gebruikers zonder volledige KYC zullen een lagere limiet hebben (2 BTC).

Dit zorgt er echter voor dat het risico op het witwassen van geld groter is en dat is exact wat Binance wil voorkomen. Hierdoor heeft de beurs besloten om het opnamelimiet aan te passen van 2 BTC naar 0,06 BTC voor accounts die alleen de basisaccountverificatie hebben doorstaan. De CEO zei het volgende hierover:

“We versterken onze KYC-inspanningen om ons leiderschap op dit gebied te versterken.”

De aankondiging komt op het moment dat Binance kritisch wordt bekeken door financiële toezichthouders over de hele wereld. Zhao gaf dan zelf ook al aan dat “zware regelgeving” mag worden verwacht.

Binance

In juni verbood de Britse Financial Conduct Authority (FCA) de beurs om deel te nemen aan gereguleerde activiteiten. Eerder deze maand hebben de Hong Kong’s Securities and Futures Commission (SFC) en de Italiaanse effectentoezichthouder Consob ook gewaarschuwd voor de niet-gelicentieerde diensten van het bedrijf. Vandaag werd ook duidelijk dat de beurs 14 dagen de tijd heeft om al haar activiteiten in Maleisië te stoppen.

Zhao reageerde hierop door aan te geven dat Binance stappen onderneemt om te voldoen aan de wettelijke normen terwijl het een financiële instelling wil worden:

“We zijn begonnen met processen voor licenties en goedkeuringen waar er een bestaand wettelijk kader is voor crypto-beurzen. Dit omvat lopende werkzaamheden in Azië-Pacific, EMEA en Latijns-Amerika. We zullen actief samenwerken met regelgevers naarmate er meer crypto-specifieke kaders worden geïntroduceerd.”

Deze aankondiging is echter niet de enige grote wijziging vanuit de beurs. Zo werd tevens bekend dat het besloten heeft om haar futures- en derivatenproducten op te schorten voor gebruikers in drie Europese landen. Gebruikers uit Nederland, Italië en Duitsland hebben drie maanden de tijd om hun posities te sluiten. Na die periode zal het voor gebruikers uit deze landen niet meer mogelijk zijn om deze producten van de beurs te gebruiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN