“The Wolf of Wall Street” voorspelt dat Bitcoin en Ethereum dit jaar nog flink gaan stijgen

De beruchte handelaar Jordan Belfort, ook bekend als “The Wolf of Wall Street”, heeft bullish voorspellingen gedaan voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), terwijl hij voorspelde dat de cryptocurrency-markt mainstream zal gaan worden door “enorme” regelgevingen.

In een uitgebreid interview met CoinDesk merkte Belfort op dat hij gelooft dat “enorme” regelgeving in de cryptocurrency-markt gunstig kan zijn voor Bitcoin, Ethereum en stablecoins, en dat extra angst voor regelgeving misleidend is. Hij wees op toezichthouders die de markt voor junk bonds intemden en de groei die daarna plaatsvond.

Belfort richtte zich op de toonaangevende stablecoin Tether (USDT) en benadrukte nogmaals zijn langdurige kritiek op de cryptocurrency, bewerend dat het oplichterij is en dat hij “geschokt” is door hoe weinig juridische stappen er tot nu toe genomen zijn in de richting van Tether.

Binance

De stablecoin heeft nu meer dan 61 miljard tokens in omloop en naarmate de uitgifte van nieuwe munten exponentieel groeide met de prijsstijging van BTC, impliceerde Belfort dat er nieuwe munten konden worden gecreëerd om de cryptocurrency te pompen. In 2018 gaf Belfort aan dat hij vermoedde dat USDT een “massale fraude” was die werd gebruikt om de prijs van BTC te verhogen.

Sommige academici zijn tot vergelijkbare conclusies gekomen. Tether en haar zusterbedrijf Bitfinex hebben altijd ontkend betrokken te zijn bij enige vorm van marktmanipulatie en zeiden dat “uitgiften niet kunnen worden gebruikt om de prijs van Bitcoin of een andere munt / token op Bitfinex te omhoog te pompen.”

Tijdens het interview bekritiseerde Belfort ook onrealistische prijsdoelen voor zowel Bitcoin als Ether, en zei dat deze worden gebruikt om een ​​hype aan te wakkeren en los te staan ​​van de bull-case voor cryptocurrencies. Hij merkte op dat hij beide activa bezit en gelooft dat BTC “absoluut een grote kans heeft om als digitaal goud te worden beschouwd.”

Volgens zijn woorden ziet hij tegen het einde van het jaar dat BTC tussen $45.000 en $70.000 handelt, en ETH tussen $3.700 en $4.500. Eerder dit jaar voorspelde Belfort echter dat BTC zou stijgen tot $100.000. Waarschijnlijk heeft de bearish actie sindsdien zijn verwachting iets getemperd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!