Bitcoin koers

Goldman Sachs gelooft dat Ethereum groter kan worden dan Bitcoin

Volgens een notitie van dinsdag, verkregen door Business Insider, gelooft de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs dat Ethereum (ETH) groter zou kunnen worden dan Bitcoin (BTC). De notitie merkte op dat Ethereum momenteel het “hoogste reële gebruikspotentieel” heeft en het meest populaire ontwikkelingsplatform is voor smart contract-applicaties.

De notitie van dinsdag is niet de eerste keer dat Goldman commentaar geeft op de belofte van Ethereum. In mei publiceerde de investeringsbank een rapport waarin het potentieel van crypto als institutionele activaklasse werd besproken. Het rapport beweerde dat Ethereum in de toekomst de nummer één keten zou kunnen worden, met het argument dat de waarde van een blockchain afhangt van de informatie die erop is opgeslagen. De bank is in juni ook begonnen met het aanbieden van Ethereum-opties en -futures naast haar Bitcoin-producten.

Ondanks de bullish vooruitzichten voor Ethereum, verklaarde de bank ook dat cryptocurrencies in het algemeen niet konden concurreren met veilige haven activa, zoals goud, vanwege hun hoge volatiliteit. De nota vermeldde:

“Goud concurreert in dezelfde mate met crypto als het concurreert met andere risicovolle activa zoals aandelen en cyclische grondstoffen. We zien goud als een defensieve inflatiehedge en crypto als een risico-inflatiehedge.”

De goedkeuring van Ethereum door Goldman Sachs komt dagen na een rapport dat werd gepubliceerd door twee senior analisten bij JPMorgan. Dat rapport voorspelde een verhoogde acceptatie van Ethereum na de geplande overstap naar Proof-of-Stake, en voorspelde dat de markt voor staking-beloningen tegen 2025 $40 miljard zou bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN