Goldman Sachs ziet meer potentie in Ethereum dan in Bitcoin

De bekende Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft in een onderzoeksrapport – gedeeld door Santiago Roel Santos, algemeen partner bij blockchain-gerichte investeringsmaatschappij ParaFi Capital – aangegeven dat Ethereum (ETH) waarschijnlijk Bitcoin (BTC) zal verslaan als een opslag van waarde. Het gaf het volgende aan:

“Gezien het belang van echt gebruik bij het bepalen van de opslag van waarde, heeft [Ethereum] een grote kans om Bitcoin in te halen als de dominante digitale opslag van waarde. Het Ethereum-ecosysteem ondersteunt smart contracts en biedt ontwikkelaars een nieuwe manier om nieuwe applicaties op zijn platform te maken. De meeste gedecentraliseerde finance (DeFi) -applicaties worden gebouwd op het Ethereum-netwerk en de non-fungible tokens (NFT’s) worden tegenwoordig uitgegeven op en gekocht met Ethereum. Het grotere aantal transacties in Ether versus Bitcoin weerspiegelt deze dominantie.

Naarmate het gebruik van cryptocurrency in DeFi en NFT’s wijdverspreider wordt, zal [Ethereum] zijn eigen first-mover-voordeel opbouwen in toegepaste cryptotechnologie.”

Goldman Sachs gaf tevens aan dat de aantoonbare schaarste van Bitcoin geen garantie is voor zijn dominantie als waardeopslagmiddel:

“Een belangrijk argument voor Bitcoin als waardeopslag is het beperkte aanbod. Maar vraag, niet schaarste, is de drijvende kracht achter het succes van waardeopslagen. In feite dreigt een vast en beperkt aanbod de prijsvolatiliteit op te drijven door hamsteren aan te moedigen, waardoor mogelijk financiële zeepbellen ontstaan.”

De bullish kijk van Goldman Sachs op Ethereum komt op een moment dat de bankgigant cryptocurrencies eindelijk begint te erkennen als een nieuwe activaklasse. Het zei namelijk het volgende:

“[Goldman Sachs] grondstoffenanalist Mikhail Sprogis en Jeff Currie, wereldwijd hoofd van grondstoffenonderzoek, stellen op hun beurt dat crypto’s kunnen fungeren als waardeopslagplaatsen, maar alleen als ze andere praktische toepassingen hebben die waarde creëren en prijsvolatiliteit temperen. Dit, zeggen ze, is de beste positie voor crypto’s waarvan de blockchains het grootste potentieel bieden voor dergelijk gebruik, zoals Ether, om de dominante digitale waardeopslag te worden. Meer in het algemeen stelt Currie dat crypto’s een nieuwe categorie activa zijn die hun waarde ontlenen aan de informatie die wordt geverifieerd en de omvang en groei van hun netwerken.”

Mede-oprichter Guggenheim Partners deelt deze mening

Eerder deze week plaatsten wij ook al een artikel, waarin Todd Morley – mede-oprichter van Guggenheim Partners en voorzitter van het blockchain-project Overline – aangaf dat Ethereum “veel meer nut” heeft dan Bitcoin. Bovendien schetste hij de snelle ontwikkelingsvoortgang van ETH.

Morley vergeleek het gebruik van de netwerken achter de twee belangrijkste digitale activa. Hij was echter kort over Bitcoin en noemde het een “ding”.

Aan de andere kant prees hij de functionaliteit en structuur van Ethereum. Volgens hem heeft het blockchain-project achter de op één na grootste cryptocurrency “een meer hoger nut door smart contracts.” Morley voegde eraan toe dat app-ontwikkelaars op Ethereum snel groeien en zich in de afgelopen zes jaar met 20x vermenigvuldigd hebben.

Hij merkte op dat mensen alternatieve munten nodig hebben voor de nieuwe types van financiële activiteiten, waardoor de prijs van Ether kan stijgen:

“Al die use-cases zijn momenteel in beweging en mensen hebben de andere munten nodig om dit soort nieuwe transacties uit te voeren. Ethereum is één van die duidelijke voorbeelden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Ether omhoog gaat.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!