Grayscale Investments verwijdert XRP uit zijn DLC-fonds

Grayscale Investments, de cryptofondsbeheerder, heeft vandaag, na de kwartaalevaluatie, aangekondigd dat het XRP uit zijn Digital Large Cap-fonds (DLC) zal verwijderen. De fondsbeheerder heeft ook gemeld dat het de contante opbrengst van de verkoop van XRP heeft gebruikt om meer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere activa te kopen. Het bedrijf tweette het volgende:

“XRP is verwijderd na de driemaandelijkse beoordeling van het DLC-fonds (31-12-20). Geen enkele andere activa kwamen in aanmerking voor opname. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de wegingen van het DLC-fonds vanaf 4 januari 2021: BTC, ETH, BCH en LTC.”

Grayscale vermeldde in zijn officiële persbericht dat ze XRP hebben verwijderd uit de DLC-fondsen, die ongeveer 1,46% van het totaal uitmaakte. Het officiële persbericht merkte het volgende op:

“De Bevoegde Participant van het Fonds kondigde aan dat met ingang van 15 januari 2021 om 17.00 uur (ET), het de handel voor XRP tijdelijk zou opschorten. Het bedrijf heeft de XRP-holdings verkocht om extra tokens van de resterende fondscomponenten te kopen in verhouding tot hun respectievelijke wegingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!