Bitcoin koers steeg met $4000 door positieve tweet van Elon Musk

Zoals jullie vast wel hebben meegekregen is de Bitcoin koers gisterenavond met ongeveer $4.000 gestegen tot bijna $40.000. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door een recente tweet van de bekende oprichter van Tesla en SpaceX, Elon Musk.

Het elektrische autobedrijf van Musk, Tesla Motors, was één van de eerste grote bedrijven die eerder dit jaar Bitcoin accepteerde. Het maakte deze stap later dit jaar echter weer ongedaan, vanwege zorgen omtrent het energieverbruik van Bitcoin-miners. Musk maakte gisteren echter duidelijk dat het bedrijf weer zou beginnen met accepteren van de koningsmunt, zodra er officiële bevestiging is dat ten minste 50% van de mining afkomstig is van schone energiebronnen.

Bitcoin reageerde onmiddellijk met een stijging van $1.500, gevolgd door een andere stijging zodra zijn woorden de massamedia bereikten. Binnen enkele uren voegde de Bitcoin koers meer dan $4.000 aan waarde toe en wist bijna de $40.000 aan te tikken.

Musk weerlegde ook een verklaring van Sygnia-CEO Magda Wierzycka die beweerde dat hij zijn positie en invloed gebruikte om de prijzen van Bitcoin te “manipuleren”. Hij zei het volgende:

“Tesla heeft slechts ~10% van de belangen verkocht om te bevestigen dat BTC gemakkelijk kan worden geliquideerd zonder de markt te verplaatsen.”

Deze tweet werd door velen gezien als goed nieuws. Het is dan ook belangrijk om te vermelden dat er al verschillende initatieven gelanceerd zijn om Bitcoin-mining groener te maken. Zo kondige de president van El Salvador aan dat het een mining-faciliteit gaat bouwen die gebruik zal maken van geothermische energie van een vulkaan.

Tevens werd er bekend dat de Chinese regering besloten heeft om harder op te treden tegen Bitcoin-miners, die voornamelijk gebruik maken van vervuilende energie. Dit zorgt er dus voor dat miners naar andere landen gaan verhuizen, zoals El Salvador, waar zij gebruik kunnen maken van hernieuwbare energie.

Deze ontwikkelingen kunnen er dus voor zorgen dat Tesla Motors op korte termijn weer besluit om de koningsmunt te accepteren, wat weer goed nieuws zal zijn voor de adoptie van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!