digitale valuta

“Bitcoin adoptie in El Salvador is een interessant experiment”

Dat zegt Benoit Coeure, het hoofd van de Innovatie Hub van de Bank of International Settlements, kortweg het BIS. Coeure maakt ook een deel uit van het uitvoerende comité van de organisatie.

Hij schreef eerder al over CBDC’s en digitale innovatie. Nog niet zo lang geleden had het BIS nog duidelijk gemaakt dat het Bitcoin niet als een duurzaam betaalmiddel ziet. Vooral door het volatiele karakter van de koningsmunt. Het BIS zegt ook bezorgd te zijn over de relatie tussen het IMF en El Salvador.

“Het is inderdaad een interessant experiment. Ik denk dat we bij de BIS duidelijk zijn geweest dat we Bitcoin niet zien als een succesvol betaalmiddel. Bitcoin is een speculatief activa en moet als zodanig worden gereguleerd.”

Bank of International Settlements (BIS)

El Salvador maakt Bitcoin een wettig betaalmiddel

Woensdag keurde het parlement van El Salvador nog een wet goed die van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakt. Op initiatief van de, overigens niet onbesproken, president Nayib Bukele Ortez, werd de wet met 62 van de 84 stemmen goedgekeurd. Iedere handelaar zal hierdoor bijvoorbeeld verplicht zijn betalingen te accepteren in Bitcoin.

Sinds het aantreden van de huidige president zijn er in het land al verschillende ophefmakende beslissingen genomen. Desalniettemin scoort de jonge president Bukele met 90% erg goed in de peilingen.

Wat is het BIS precies?

Het BIS omschrijft zichzelf als een wereldwijde overkoepelende organisatie die internationale monetaire en financiële samenwerking nastreeft. De bank voor nationale centrale banken is een betere omschrijving, gevestigd in Bazel, Zwitserland.

In zijn huidige vorm met 62 nationale centrale banken die meer dan 90% van het wereldwijde GDP vertegenwoordigen, beoogt deze organisatie zijn leden bij te staan om een beleid van monetaire en financiële stabiliteit uit te zetten.

Bekende leden van het uitvoerende comité zijn of waren o.a. Christine Lagarde, W.F. Duisenberg, Ben Bernanke. De huidige CEO is Agustín Carstens, een voormalige gouverneur van de Mexicaanse nationale bank en ex-IMF vice-manager.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN