India is bezig om Bitcoin te classificeren als activa

Wetgevers in India zijn naar verluidt er mee bezig om Bitcoin (BTC) te classificeren als een ‘activa’ dat wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Board of India (SEBI). Dit volgens een artikel van het lokale dagblad de New Indian Express.

Van SEBI wordt verwacht dat het toezicht houdt op Bitcoin-activiteiten in India en het classificeert als een echt, gereguleerd ‘activum’. Bitcoin heeft tot nu toe in een juridisch grijs gebied in het land bestaan ​​en kan niet als valuta worden gebruikt in het land. Winsten van beleggers worden echter behandeld als ‘kapitaalbelastingen’ en dienovereenkomstig worden ze belast.

De aankondiging komt net na het nieuws van El Salvador dat Bitcoin legaliseert als wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar, wat betekent dat de nummer één cryptocurrency kan worden ingewisseld voor goederen en diensten.

Volgens bronnen die in het rapport worden aangehaald, zal waarschijnlijk tijdens de Monsoon-sessie een zogenaamd ‘Cryptocurrency Regulation’-wetsvoorstel bij het parlement worden ingediend. Insiders uit de industrie ondersteunen deze bronnen. Zo zei Ketan Surana, directeur en chief financial officer bij crypto exchange Coinsbit en lid van internet en mobiel vereniging van India, het volgende:

“We kunnen zeker zeggen dat de nieuwe commissie die werkt aan cryptocurrencies erg optimistisch is over de regelgeving en wetgeving voor cryptocurrency.”

Hij voegde eraan toe:

“Binnenkort ligt er een nieuw conceptvoorstel in het kabinet, dat het algemene scenario zal bekijken en de beste stap voorwaarts zal zetten. We hebben goede hoop dat de overheid cryptocurrencies en blockchain-technologieën zal omarmen.”

Het rapport komt weken nadat Shakthikanta Das, gouverneur van de Reserve Bank of India, de centrale bank van het land, zei dat de regering regelgeving onderzocht om cryptocurrencies in de bredere economie te integreren en stappen te ondernemen om potentiële risico’s te beperken.

Hij zei echter tijdens een aparte verschijning dat er “grote zorgen” bleven en dat de regering op de hoogte was van de negatieve aspecten van cryptocurrencies.

Het is dan ook goed om te zien dat het land denkt aan mogelijke regulering voor cryptocurrencies, wat tevens één van ’s werelds meest bevolkte, maar economisch achtergebleven landen is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!