Dogecoin koers

Elon Musk legt uit waarom hij van Dogecoin houdt

De bekende CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk, staat in de cryptocurrency-markt bekend om zijn voorliefde voor Dogecoin (DOGE). Hij heeft verschillende keren publiekelijk de munt gepromoot, maar het is echter nooit echt duidelijk geworden waar zijn liefde voor de meme-cryptocurrency vandaan komt. De in Zuid-Afrika geboren miljardair heeft dit echter vandaag verduidelijkt

In een tweet van 25 mei legde de Musk uit dat hij van Dogecoin houdt omdat het “honden en memes” heeft, terwijl andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) “geen honden en memes” hebben.

Dogecoin staat algemeen bekend om zijn parabolische stijging dit jaar in de nasleep van Elon Musk’s herhaalde vermeldingen van de munt op social media. Hierdoor zijn de opmerkingen van Musk over Dogecoin controversieel geworden.

Sommige waarnemers zijn van mening dat zijn tweets de schijnwerpers stelen van verdienstelijke crypto’s met een echte bestaansreden en ontwikkeling, terwijl anderen het beschouwen als regelrechte marktmanipulatie. Dit is echter niet wat de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, denkt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Buterin gaf namelijk in een interview met CNN aan dat hij niet denkt dat Elon Musk probeert mensen te misleiden met Dogecoin en zei dat dit juist zijn menselijkheid aantoont. Hij legde het als volgt uit:

“Het feit dat hij meer dan 100 miljardair is en Tesla en SpaceX runt en al deze dingen verandert niets aan het feit dat hij uiteindelijk een mens is – en dat mensen enthousiast worden over hondenmunten.”

Hij voegde eraan toe:

“Ik denk niet dat Elon hierin een soort van kwaadaardige bedoelingen heeft.”

De mede-oprichter is echter niet positief over alle plannen van Musk. Zo bekritiseerde hij onlangs nog het plan van Musk om Doge 10x te schalen en de kosten van het gebruik van de blockchain met 100x te verlagen.

In een artikel op zondag getiteld “The Limits to Blockchain Scalability”, betoogde Buterin dat het ongelooflijk moeilijk is om de schaalbaarheid en doorvoer van een crypto significant te vergroten “zonder te leiden tot extreme centralisatie en de fundamentele eigenschappen die een blockchain maken tot wat het is, in gevaar te brengen.”

Desalniettemin blijft Musk standvastig in zijn steun aan Dogecoin. In een tweet drong hij er gisteren bij zijn volgers op aan om hun ontwikkelingsvoorstellen op GitHub en Reddit in te dienen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN