Dogecoin ontwikkelaars krijgen al sinds 2019 advies van Elon Musk

In een recent artikel van Decrypt gaven de vier part-time developers van Dogecoin aan dat ze al in 2019 gecontacteerd werden door de Tesla en SpaceX CEO. Musk tweette eerder nog deze week dat hij samen met hen zoekt naar manieren om Dogecoin efficiënter te maken. Die uitingen kwamen enkele dagen nadat Elon Musk nog een tweet de wereld in had gestuurd dat Tesla niet langer Bitcoin als betaalmiddel zal aanvaarden.

“Samenwerken met Doge-ontwikkelaars om de efficiëntie van systeemtransacties te verbeteren. Potentieel veelbelovend.”

Advies en geld aangeboden

Ross Nicoll, één van de vier vaste doch part-time ontwikkaars achter Dogecoin bevestigde dat eerder deze week in een telefoongesprek met een medewerker van Decrypt. Hij bevestigde ook dat Elon Musk hen al sinds 2019 adviseert en dat hij hen aanmoedigt om de transactie-afwikkeling te versnellen. Naast zijn advies deelde Musk ook graag zijn contacten. De ontwikkelaars zijn er van overtuigd dat, mede dankzij het advies van Musk, zij het energieverbruik van het Dogecoinnetwerk verder kunnen verlagen.

De ontwikkelaars vertelden ook dat ze eerder vriendelijk bedankt hadden voor het geld dat Musk hen had aangeboden. Hij was overigens niet de eerste die hen geld had aangeboden. Musk liet eerder deze week ook nog een poll op zijn 54 miljoen Twitter volgers los met de vraag of Tesla Dogecoin moet aanvaarden als betaalmiddel.

Dogecoin naar de maan

Sinds de Technoking van Tesla zijn liefde voor Dogecoin openlijk verklaarde, is de prijs van de vader aller meme-coins als een raket de lucht ingeschoten. Daar waar hij in januari nog op $0.008 stond, was dat op het moment van schrijven al gauw weer meer dan $0.50 met vorige week nog een nieuwe ATH die $0.7376 aantikte. Dogecoin klom dan ook als een gek naar de absolute top op het vlak van marktkapitalisatie.

Het leek er zelfs even op dat Dogecoin naast Bitcoin en Ethereum, de derde grootste coin op de markt zou worden. Voor een coin die in 2013 werd gelanceerd als grap kan dat tellen. Dat SpaceX een Doge-1 de ruimte in zal sturen die zal worden betaald met Dogecoin, maakt de “to the moon memes” nog eens zo concreet ook.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!