SpaceX Dogecoin

SpaceX gaat DOGE-1 naar de maan sturen

Hoewel de Dogecoin (DOGE) koers de afgelopen 24 uur flink gedaald is, is er toch nog wat goed nieuws te melden over de meme-cryptocurrency. De CEO van SpaceX en Tesla Motors, Elon Musk, heeft namelijk aangekondigd dat SpaceX nu Dogecoin-betalingen accepteert voor hun nieuwe DOGE-1-missie.

SpaceX vice-president van commerciële verkoop Tom Ochinero zei in een verklaring dat DOGE-1 “de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde zal demonstreren en de basis zal leggen voor interplanetaire handel.” Hij ging verder met:

“We zijn verheugd om DOGE-1 naar de maan te lanceren!”

ProBit

DOGE-1 zal een kubussatelliet van 40 kilogram dragen als een lading op een Falcon 9-raket, waarbij Geometric Energy Corporation zegt dat de lading “informatie zal verkrijgen door middel van sensoren en camera’s aan boord, met geïntegreerde communicatie- en computersystemen.”

De DOGE-1-missie komt nadat Musk, de zelfbenoemde “Dogefather”, zijn debuut maakte als gastheer van “Saturday Night Live.” De prijs van Dogecoin kelderde tijdens zijn optreden en zakte onder de 50 cent, voornamelijk dankzij zijn onbevredigende verwijzingen naar de cryptocurrency.

Zo vroegen de gastheren wat Dogecoin is, en de antwoorden van Elon waren gebrekkig. Hoewel hij zei dat cryptocurrencies de “toekomst van valuta” zouden kunnen zijn en dat ze “de wereld zouden kunnen overnemen”, was iedereen het er uiteindelijk over eens dat Dogecoin niets anders was dan een manier om snel geld te verdienen.

Voor SpaceX komt de aankondiging ook op de dag dat het bedrijf een nieuw record vestigde voor zijn Falcon 9-raketten. Na het lanceren van nog een batch Starlink-satellieten in een baan om de aarde, landde SpaceX voor de 10e keer de booster van de Falcon 9-raket – een benchmark die Musk eerder heeft beschreven als de sleutel in de voortgang van het bedrijf bij het hergebruiken van zijn raketten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN