eBay gaat NFT’s aanbieden op haar platform

De bekende e-commerce-gigant eBay heeft aangekondigd dat het de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s) voor digitale verzamelobjecten toe zal staan op het platform. Het bedrijf vertelde Reuters dat vanaf gisteren een “NFT-inventaris zal worden verstrekt aan verkopers die voldoen aan de normen van eBay”.

Dit betekent dat alleen goedgekeurde verkopers de mogelijkheid hebben om NFT’s te vermelden en te verkopen. Gebruikers kunnen echter op NFT’s bieden zoals ze dat zouden doen op een fysiek product. Alle betalingen zullen vervolgens worden gedaan in Amerikaanse dollars – in tegenstelling tot andere prominente NFT-platforms, die meestal Ethereum (ETH) gebruiken voor betalingen.

Het bedrijf voegde ook toe dat er nieuwe programma’s, beleidslijnen en tools zouden worden geïmplementeerd om te zorgen voor langdurige betrokkenheid bij NFT’s op het platform.

De stap om NFT-verkoop mogelijk te maken komt een week nadat de CEO van het e-commercebedrijf, Jamie Iannone, CNBC vertelde dat het bedrijf op zoek was naar manieren om NFT’s op zijn platform aan te bieden.

“We breiden de soorten betalingen die we accepteren uit”, zei hij, wijzend op niet-crypto-betalingsplatforms zoals Apple Pay en Google Pay, voordat hij eraan toevoegde dat het bedrijf van plan is “door te gaan met het bekijken van andere opties, zoals cryptocurrencies.” Hij zei ook dat eBay zich bezighoudt met de NFT-markt:

“We bekijken het en onderzoeken de mogelijkheden om het op een gemakkelijke manier op eBay mogelijk te maken.”

Het lijkt ook onderdeel te zijn van een groter plan. Zo gaf Jordan Sweetnam, senior vice president en general manager voor de Noord-Amerikaanse markt van eBay, het volgende aan:

“In de komende maanden zal eBay nieuwe mogelijkheden toevoegen die blockchain-aangedreven verzamelobjecten naar ons platform zullen brengen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!