eBay onderzoekt cryptocurrencies en NFT’s, aldus CEO

Volgens de CEO van de bekende online marktplaats eBay, Jamie Iannone, is het bedrijf druk bezig met het onderzoeken wat zijn opties zijn rond cryptocurrency-betalingen en NFT’s.

Iannone, die vorig jaar de touwtjes in handen nam bij eBay, brak vanmorgen het nieuws in een segment op CNBC’s Squawk Box. Dit was echter niet de hoofdreden waarom de CEO aanwezig was bij CNBC.

Het is namelijk zo dat de prijs van de aandelen van eBay vorige week een grote klap kregen, aangezien ze met 10% in één dag daalden. Iannone gaf het interview dan ook voornamelijk om aandeelhouders op gerust te stellen. In dit artikel gaan we echter dieper in op hetgeen wat hij zei met betrekking tot cryptocurrencies en NFT’s.

ProBit

“We breiden de soorten betalingen die we accepteren uit”, zei hij, wijzend op niet-crypto-betalingsplatforms zoals Apple Pay en Google Pay, voordat hij eraan toevoegde dat het bedrijf van plan is “door te gaan met het bekijken van andere opties, zoals cryptocurrencies.” Hij zei ook dat eBay zich bezighoudt met de NFT-markt:

“We bekijken het en onderzoeken de mogelijkheden om het op een gemakkelijke manier op eBay mogelijk te maken.”

eBay is echter geen onbekende in het vrijblijvend verkennen van op blockchain gebaseerde betalingssystemen. Zo was het bedrijf eerder ook betrokken bij het blockchain-project van Facebook, Diem (voorheen ‘Libra’), maar verliet het in 2019. Daarnaast speelt het bedrijf al sinds 2014 met de gedachte om Bitcoin en andere cryptocurrencies toe te voegen als betalingsopties voor zijn platform. Op dit moment zijn er echter nog geen concrete plannen naar buiten gebracht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!