Peer-to-peer internet ThreeFold gaat multichain om de toegankelijkheid van de token te versnellen

ThreeFold is van plan om zijn peer-to-peer internetplatform te integreren met drie van de toonaangevende blockchain-ecosystemen in de gedecentraliseerde finance (DeFi) -ruimte; Binance Smart Chain (BSC), Ethereum (ETH) en Huobi’s ECO Chain (HECO).

ThreeFold zal BSC in de komende weken integreren, en kort daarna in Q2 met Ethereum en Huobi’s ECO Chain. Deze integraties bieden het ThreeFold-ecosysteem toegang tot een breed scala aan DeFi-applicaties. Hierdoor wordt ThreeFold op zijn beurt toegankelijker voor de DeFi-wereld en krijgen ThreeFold Farmers en gebruikers meer platforms om TFT op uit te wisselen.

De gewaagde zet van ThreeFold komt terwijl de bredere markt voor cryptocurrency explosief groeit. De totale waarde van alle cryptocurrency-gerelateerde of blockchain-gebaseerde projecten heeft de afgelopen weken de $2,1 biljoen overschreden, aangezien marktleiders, zoals Bitcoin en Ethereum, nieuwe recordhoogtes hebben bereikt. Dienovereenkomstig neemt de belangstelling voor blockchain-technologie enorm toe naarmate het aantal actieve projecten in de ruimte de 9.000 nadert.

Bovendien concentreert ThreeFold’s belangrijkste waardepropositie – een echt peer-to-peer internetplatform – in een omgeving waarin internetgebruik voor alle aspecten van het leven enorm toeneemt als gevolg van COVID-19-beperkingen. ThreeFold ziet de duurzaamheid van internetdiensten op de lange termijn en de decentralisatie ervan als onafscheidelijk.

Internet democratiseren

Maar waarom is dit nodig? Het internet wordt tegenwoordig gehost door een kleine groep bedrijven met goede middelen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van datacentra die de server- en opslagruimte bieden voor de enorme hoeveelheid content op het internet. Bovendien vinden dezelfde bedrijven een manier om de netwerkverbindingen te monopoliseren waardoor gegevens over de hele wereld kunnen stromen.

Als gevolg hiervan hebben beslissingen van deze bedrijven de macht om het landschap van internet eenzijdig volledig te veranderen, zonder concurrentie. Gezien het feit dat internet nu een integraal onderdeel is van een groot deel van de wereldindustrie, evenals van vele manieren van leven, maakt de onevenredige macht die deze bedrijven uitoefenen hen de belangrijkste invloed met betrekking tot de toekomst van de ontwikkeling van de mensheid.

Net zoals Satoshi Nakamoto de democratisering van het financiële systeem door middel van decentralisatie voor ogen had, is ThreeFold op een vergelijkbare zoektocht om het internet te democratiseren met een unieke combinatie van autonome en blockchain-technologie. De voordelen zouden duidelijk zijn. Meer internetgebruikers zouden profiteren van een neutraal peer-to-peer-platform waarop ze hun gegevens kunnen opslaan en hun applicaties privé en veilig kunnen uitvoeren. Bovendien verwijdert decentralisatie de potentiële storingspunten van het internet die de wereldwijde internet- en cloudindustrie ernstig kunnen verstoren.

Een toekomst van multichains

De aanstaande integratie van ThreeFold met BSC, Ethereum en Huobi’s ECO Chain is een cruciaal onderdeel van de voortdurende groei en het cultiveren van ’s werelds grootste peer-to-peer internetplatform. Ethereum is vanaf vandaag het nummer één platform voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte.

Dienovereenkomstig zal het platform van ThreeFold op de radar worden gezet van het enorme aantal Ethereum-gebruikers die vrij moeiteloos de broodnodige nodes zouden kunnen worden in zijn visie van een gedecentraliseerd internet. Bovendien is er een schat aan gedecentraliseerde ontwikkelingsexpertise geconcentreerd in de Ethereum-markt, evenals in de blockchain-ecosystemen van zowel Binance als Huobi. Naast het verbeteren van de compatibiliteit met deze platforms, zal ThreeFold in staat zijn om deze ontwikkelingsvaardigheden aan te boren en ervaren DApp-ontwikkelaars uit te nodigen om hun applicaties bovenop de ThreeFold Grid te bouwen.

Ter vergelijking: de ambitieuze integratieplannen van ThreeFold stellen het ver voor op vergelijkbare projecten in de gedecentraliseerde internetruimte, die traditioneel op Ethereum zijn gebaseerd. Met de stijgende kosten van op Ethereum gebaseerde ontwikkeling en de langzame schaalbaarheidsupdates, blijft het peer-to-peer-internet van ThreeFold betaalbaar, schaalbaar en eenvoudig voor ontwikkelaars.

Over ThreeFold

ThreeFold ontwikkelt een peer-to-peer internetplatform dat tot doel heeft te liberaliseren wat het bestempelt als een gecentraliseerd en ongelijk verdeeld internet. Het platform, het ThreeFold Grid genaamd, omvat meer dan 600 servers in meer dan 25 verschillende landen over de hele wereld, met een opslagcapaciteit van ongeveer 80 PB en meer dan 16.000 CPU-cores wereldwijd, waardoor het het grootste peer-to-peer-internetnetwerk voor opslag en berekeningen is in de wereld. Bekijk de statistieken van ThreeFold Grid in meer detail met behulp van hun verkenner hier.

Elke server draait het stateless en lichtgewicht open-source besturingssysteem van ThreeFold, Zero-OS, en wordt opgezet en beheerd door onafhankelijke individuen en organisaties die Farmers worden genoemd. Farmers verdienen beloningen in TFT – de native token van het platform – voor hun deelname. TFT is de valuta van het ThreeFold Grid, waarbij elke token een opslag- en rekeneenheid op het platform vertegenwoordigt. Netgebruikers kunnen deze tokens gebruiken om de opslag en rekenkracht te reserveren die ze nodig hebben om op te slaan, te bouwen en te delen op het internetnetwerk van het platform.

De ultieme visie van ThreeFold is om deel uit te maken van de beweging om het internet wereldwijd volledig te democratiseren.

Bezoek hun website hier voor meer informatie over hoe ThreeFold van plan is het internet te democratiseren. Zie deze pagina voor meer informatie over TFT en hoe het past in de algemene plannen van ThreeFold.

Volg ThreeFold op Twitter
Lees de documentatie van ThreeFold op Github
Like de pagina van ThreeFold op Facebook

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!