Threefold

ThreeFold review

ThreeFold werkt aan peer-to-peer internet dat de wereld verbindt en geheel eigendom is van de gebruikers. Je zal het bijna niet geloven, maar bijna de helft van de wereld heeft op dit moment geen toegang tot het internet. De nieuwe infrastructuur van ThreeFold biedt gelijkheid, zelfbeschikking en duurzaamheid en is ontstaan ​​uit het besef dat we beter internet nodig hebben.

 • Gelijkheid -> toegankelijk voor iedereen op de wereld
 • Zelfbeschikking -> het beheren van je eigen data
 • Duurzaamheid -> minder energieverbruik

ThreeFold maakt gebruik van de Stellar Blockchain. De missie van Stellar om financiële toegankelijkheid te bevorderen, komt overeen met de visie van ThreeFold.

Wat is het huidige probleem?

Het huidige internet heeft te kampen met een aantal problemen waaronder:

 • Schaalbaarheid 
 • Beschikbaarheid
 • Snelheid
 • Neutraliteit
 • Duurzaamheid

Het merendeel van de huidige internet capaciteit komt uit grote “hyperscale” datacenters. Deze datacenters kosten enorm veel geld in bouw en verbruik, ruimte, en zijn vaak in handen van grote bedrijven. 

Daarnaast groeit het internet in een snel tempo en alles op het internet gebruikt capaciteit, dat ergens opgeslagen moet worden. Dit wordt opgeslagen in gigantische datacenters die in beheer zijn van grote bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon. Deze datacenters zijn gecentraliseerd. De grote bedrijven hebben beschikking tot onze gegevens en alleen zij profiteren hiervan.

Groei

Het internet groeit in een snel tempo en alles op het internet gebruikt capaciteit, dat ergens opgeslagen moet worden. Dit wordt opgeslagen in gigantische datacenters die in beheer zijn van grote bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon. Deze datacenters zijn gecentraliseerd. Bovendien kan de aanpak van de huidige infrastructuur zal deze groei niet kunnen bijbenen. De grootte van de dactaenters staat dit gewoonweg niet toe.

Spreiding

Het merendeel van de datacenters bevinden zich in Amerika, Europa, en delen van Azie. Dit heeft tot gevolg dat slecht 55 – 60% van de complete wereldbevolking toegang heeft tot het internet. Daarbij komt nog dat het op de plekken waar het nauwelijks beschikbaar is de prijs erg hoog is doordat data vaak in andere delen van de wereld verwerkt moet worden.

Te ver

Naast de enorme groei van apparaten die in contact staan met het internet moet de data ook steeds sneller beschikbaar zijn. De huidige aanpak kan hierop geen antwoord bieden gezien de data vaak te ver van de bestemming verwerkt wordt.

Data

Data-eigendom is een ‘hot-topic’ en hierin spelen de gecentraliseerde datacenters een grote rol. De grote spelers in de markt weten maar al te goed dat data de olie is van de 21ste eeuw. Naast dat bedrijven als Facebook, Google, Microsoft, etc. genoeg applicaties hebben waarmee ze data over ons inwinnen, slaan ze deze ook nog eens op in hun eigen datacenters. Dit zorgt ervoor dat mensen bijna geen zeggenschap meer hebben over hun digitale identiteit.

Koeling

Iedereen die al eens een datacenter van binnen gezien heeft, weet dat het niet meer is dan een grote ruimte vol met “computers” die boven elkaar staan. Deze computers kunnen erg warm worden en daarvoor is enorm veel koelkracht nodig. Deze koeling kost op zijn beurt erg veel energie, wat een enorme impact heeft op de ecologische voetafdruk van datacenters.

ThreeFold heeft hier een innovatieve oplossing waardoor het 90% minder energie verbruikt en 90% minder internationale glasvezelnetwerkcapaciteit. Daarentegen is ThreeFold 100% gedecentraliseerd en gecentraliseerde datacenters worden vervangen door een netwerk van ‘nodes’ die wereldwijd zijn verspreid. Hierdoor heeft ThreeFold een nieuw soort internet ontwikkeld dat eigendom is van iedereen.

The ThreeFold Grid

Het ThreeFold Grid is de basis van het nieuwe internet en biedt een totaal nieuwe benadering van het wereldwijde internet. Het is het grootste peer-to-peer-netwerk van internetcapaciteit ter wereld in meer dan 21 landen. Het netwerk heeft ruim 80.000.000 GB en 15.000 CPU-cores die live zijn op de ThreeFold Grid.

De decentrale aanpak van ThreeFold is het antwoord op de eerder genoemde problemen.

 • Alle participanten delen het eigenaarschap van de Grid, het is in wezen van iedereen
 • Het internet kan overal beschikbaar gemaakt worden waar er stroom en netwerk acces is door het inzetten van kleinere servers die overal geplaatst kunnen worden
 • Koeling is geen issue meer omdat de nodes zich ver uit elkaar bevinden
 • De spreiding zorgt dat de data dicht bij de apparaten verwerkt kan worden
 • Dezelfde spreiding zorgt dat de groei van het internet makkelijk bij te benen wordt.

ThreeFold Farmers

De nodes binnen het ThreeFold netwerk zijn eigendom van ThreeFold Farmers, dit zijn individuen of bedrijven die reken- en opslaghardware (ook bekend als servers) aanbieden. Hierdoor kunnen mensen gebruik maken van de capaciteit die zij beschikbaar maken. Zodra een farmer capaciteit toevoegt aan het netwerk zullen ze tokens ‘farmen’. Tokens die ze farmen zijn de stimulance om capaciteit online te brengen en te houden, daarnaast zullen farmers ook voor het gebruik van hun capaciteit krijgen. De tokens voor het gebruik van de capaciteit noemen ze cultivation tokens.

Wat zijn ThreeFold Tokens (TFT)?

De ThreeFold token (TFT) is een gedecentraliseerde valuta die gebruikt wordt binnen het ThreeFold netwerk. De TFT werd gelanceerd zonder ICO of IEO. Elk token is volledig gecreëerd door de gemeenschap en kan worden uitgewisseld voor het gebruik van capaciteit. Farmers ontvangen in beloning in TFT zodra ze hardware aansluiten op het TreeFold Grid. Deze tokens worden alleen gegenereerd wanneer Farmers nieuwe hardware aan het ThreeFold Grid wordt toegevoegd. Echter kunnen er maximaal 4 miljard ThreeFold tokens in omloop zijn.

Voor het financiele(kopen/verkopen/farmen) stuk maakt ThreeFold gebruik van de Stellar Blockchain. De missie van Stellar om financiële toegankelijkheid te bevorderen, komt overeen met de visie van ThreeFold.

ThreeFold Foundation

Het voornaamste doel van de ThreeFold Foundation om projecten over de hele wereld financieel te ondersteunen, die zorgen voor de groei van de ThreeFold Grid. Van deze projecten wordt aangenomen dat ze een positieve impact hebben op mens of planeet.

Conclusie

ThreeFold is een innovatief concept dat het internet terug wil brengen naar de mensen. Het project biedt gelijkheid, zelfbeschikking en duurzaamheid. Op dit moment is het internet gecentraliseerd en in beheer van een aantal grote ondernemingen, die de beschikking hebben tot onze data. ThreeFold zorgt ervoor dat mensen weer eigenaar worden van hun eigen data.

ThreeFold Farmer worden

Ben je geïnteresseerd in het worden van een ThreeFold Farmer registreer je dan op https://farmer.threefold.io 

ThreeFold kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van ThreeFold Tokens? Dat kan via de volgende exchanges:

Social media kanalen

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN