Ethereum koers zal voor augustus richting $4.000 stijgen

De populaire crypto YouTuber en analist Coin Bureau, vertelt in een nieuwe video waarom hij denkt dat de Ethereum (ETH) koers voor augustus richting $4.000 zal stijgen.

De pseudonieme handelaar, met meer dan 700.000 abonnees, startte zijn verhaal door aan te geven dat het aantal adressen op het Ethereum netwerk in de afgelopen tijd aanzienlijk is gestegen. Hij zei:

“De laatste tijd is de vraag naar Ethereum-netwerken enorm toegenomen. Je hoeft alleen maar naar het totale aantal actieve adressen op het netwerk te kijken. Zoals je kunt zien, is dit een recordhoogte van meer dan 580.000 adressen.”

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten!

Volgens Coin Bureau komt de groeiende vraag naar het Ethereum netwerk door drie hoofdfactoren namelijk gedecentraliseerde financiering (DeFi), stablecoins en NFT’s. Alle drie de ruimtes die in de afgelopen periode flink zijn gegroeid, vertrouwen voornamelijk op het netwerk van Ethereum. Alhoewel steeds meer projecten door de hoge kosten van het Ethereum netwerk ook naar de Binance Smart Chain overstappen.

Bovenop de groeiende vraag en het ecosysteem van Ethereum, zei Coin Bureau dat de langverwachte EIP 1159-upgrade die eraan komt, de Ethereum koers flink kan laten stijgen. De EIP 1159-upgrade zal het Ethereum netwerk namelijk kostenefficiënter maken waardoor transacties goedkoper worden.

Als de Ethereum-ontwikkelaars in staat zijn om EIP 1559 effectief te pushen in de Londense upgrade, dan zouden we tegen het einde van juli gemakkelijk ETH boven de $4.000 kunnen zien. “

Onlangs werd ook een nieuwe belangrijke software-upgrade voor ETH, de Berlin hard fork, geïmplementeerd op het mainnet. Berlin is één van de belangrijkste upgrades die wordt voorgesteld voor het netwerk in 2021.

ProBit

De crypto YouTuber vertelde verder over de interessante relatie die zich ontwikkelt tussen het aantal Ethereum dat de beurzen verlaat en het bedrag dat wordt opgesloten in smart contracts.

“Het is bijna alsof ze een perfecte omgekeerde relatie hebben. Geld dat van de beurzen stroomt, gaat meestal richting slimme contracten.”

Bekijk de hele video hieronder:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!