Bitcoin

Bitcoin koers daalt aanzienlijk, maar indicatoren laten zien dat de bull run nog maar net is begonnen!

Na een sterke rally in de afgelopen week, voorafgaand aan de openbare notering van Coinbase op Nasdaq, is de Bitcoin (BTC) koers in de afgelopen uren flink gedaald. De Bitcoin koers nam vandaag een diepe duik en daalde tot het $51.000 niveau. De geruchten gaan rond dat het Amerikaanse ministerie van Financiën binnenkort verschillende financiële organisaties zou belasten met het witwassen van geld met cryptocurrencies.

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 9% gedaald en op het moment van schrijven hebben Bitcoin bulls de prijs teruggeduwd naar ongeveer $55.000.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten!

Bitcoin koers heeft zijn top nog niet bereikt

Voorlopig blijven handelaren op de lange termijn optimistisch over de Bitcoin koers. Crypto-analist Crypto Capo, met meer dan 80.000 volgers op Twitter, liet via verschillende tweets duidelijk merken dat de bull run cyclus zijn top nog niet heeft bereikt. Crypto Capo vergeleek historische trends met de huidige rally en volgens de analist zijn we nog maar net begonnen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Zoals je kunt zien, markeert deze indicator de top van de cyclus heel goed. Dit gebeurt echter niet wanneer het het rode gemiddelde overschrijdt, maar na een parabolische beweging erboven. Op dit moment is het zelfs niet boven deze MA.”

Bitcoin koers
ProBit

Crypto Capo gaf verder aan dat we pas op 50% van de huidige Bitcoin rally zitten en liet via de volgende indicator zien dat we gezien de historie na iedere groene, gele of oranje stip nog een aanzienlijke Bitcoin koersstijging krijgen. Als we kijken naar het laatste deel van de onderstaande grafiek zien we dat we nu de groene en gele stippen hebben bereikt. Hij zei:

“Nog geen rode stippen zichtbaar. Ik zou zeggen dat we halverwege zijn. Een analyse kan niet op één enkele indicator worden gebaseerd, maar het klopt allemaal.”

Een andere indicator die Crypto Capo deelde en die goed laat zien waar we ons momenteel bevinden, is The Puell Multiple. In de voorgaande bull runs (gemarkeerd als een rode vierkant in de onderstaande grafiek), zien we dat de Puell Multiple het rode gemarkeerde vlak betreedt. Dit is tot op heden na de laatste bull run van 2018 nog niet gebeurd. Crypto Capo zei:

“Nog een zeer goede indicator om te weten waar we ons bevinden in de cyclus. Alle cyclussen zijn opgetreden in de rode zone, maar net als bij de eerste indicator gebeuren ze eerder wanneer deze de rode zone verlaat.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN